Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Актьорът Джон Райли ще е начело на журито на ''Особен поглед'' в Кан

OFFNews 03 май 2023 в 14:28 1194 0

Джон Райли

Снимка Wikipedia

Джон Райли, Кан, 2009 г.

Американският актьор Джон Райли ще председателства журито на секцията "Особен поглед" на 76-ия кинофестивал в Кан, пише "Варайъти".

Организаторите съобщават също, че към селекцията на "Особен поглед" е добавен филмът "Салем" на режисьора Жан-Бернар Марлен.

Останалите членове на журито ще бъдат френската режисьорка и сценаристка Алис Винокур, германската актриса Паула Беер, френско-камбоджанският режисьор и продуцент Дави Чоу и белгийската актриса Емили Декен.

Секцията "Особен поглед" на кинофестивала в Кан - втората по значимост след официалната конкурсна програма, представя филми с необичаен стил и нетрадиционни истории, търсещи международно признание.

"На фестивала в Кан съм преживял толкова много моменти, които са променили живота ми - от чудотворното ми първо пътуване с Пол Томас Андерсън до празнуването на 50-ия ми рожден ден от сцената на Фестивалния дворец, така че да бъда избран за председател на журито на "Особен поглед" е наистина невероятна чест", се посочва в изявлението, направено от Джон Райли.

Райли е известен с ролите си във филми като "Невъзможната осмица", "Буги нощи" и "Магнолия" на Пол Томас Андерсън, "Тънка червена линия" на Терънс Малик, "Бандите на Ню Йорк" и "Авиаторът" на Мартин Скорсезе, "Чикаго" на Роб Маршал.

Джон Райли се е снимал и във филми, представени или отличени на кинофестивала в Кан, като "Трябва да поговорим за Кевин" на Лин Рамзи, "Касапница" на Роман Полански, "История на историите" на Матео Гароне, "Омарът" на Йоргос Лантимос, "Звезди по пладне" на Клер Дени.

Седемдесет и шестото издание на кинофестивала в Кан ще започне на 16 май и ще продължи до 27 май. Проявата ще бъде открита с филма "Жана дю Бари" на актрисата и режисьорка Майвен с участието на Джони Деп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews