Георги Господинов ни учи да четем с емпатия

Популярният български автор е петият гост на Е-Академия

OFFNews 31 март 2021 в 12:13 3024 0

Успешният формат Е-Академия на издателство Клет България продължава да представя на аудиторията си интересни и вълнуващи срещи с популярни и стойностни личности. Петият гост на инициативата е авторът на множество романи, награждавани с престижни награди, като “Физика на тъгата”, който бива отличен като Роман на годината за 2013 г.

Писателят ще запознае гостите на академията с това как да четем с разбиране. А по темата самият Господинов казва: “Какво прави литературата, казано най-просто? Разказва истории и с това отлага края, като Шехерезада. Разширява света и собственото ни ограничено време и тяло. Животът ни щеше да е обидно кратък без нея.”

Събитията в Е-Академия са независими едно от друго и представя различен поглед към вътрешния свят и обогатяването ни като хора, които уверено и със самочувствие могат да се справят с предизвикателствата на съвременния свят. Желаещите да участват имат възможност да го направят чрез бърза регистрация на сайта на издателство Клет.

Досега сред гостите бяха Мадлен Алгафари, Георги Тошев, Теодосий Теодосиев и Лео Бианки. Всеки от тях създаде авторско съдържание на теми от психология до лични преживявания и историята на успеха. Зрителите имат възможността да задават въпроси на лекторите, което превръща академията в истински кошер на нови знания и различни идеи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови