Енциклопедия на лъжеученията – новият роман на Иван Стамболов-Сула

OFFNews 25 май 2018 в 15:10 5723 1

Скъпоценни камъни с гравирани руни, вълшебни пръчици с камъните на чакрите, сфери от селенит – всичко това са следи, които водят навсякъде или никъде. Водачът на голяма синкретична църква е убит по мистериозен начин. Полицията е безсилна. На помощ идва детективът-милионер Янаки Богомил.

В луксозно ловно стопанство нейде в недрата на планината са се събрали ексцентрични личности. Всяка от тях е олицетворение на един от седемте смъртни гряха. Всички са заподозрени в убийството на ересиарха. Дали убиецът ще се окаже онзи, когото всички най-малко подозират? Може би, но точно когато читателят си отдъхва, решил, че всичко е свършило, се оказва, че истината може би е съвсем друга.

“Седем смъртни гряха“ е новият роман на Иван Стамболов, който е и втори от поредицата за гениалния детектив-богослов и рекламист Янаки Богомил след „Загадката на иконата и слънчевия диск“. Изграден по всички правила на жанра, той представя класически криминален сюжет, обогатен от много интересни факти в областта на историята , богословието и философията. По архитектура и стил пренася на българска почва традициите на интелектуалния бестселър, положени от Умберто Еко. Но въпреки своята ерудираност, текстът е лек и приятен за четене.

Премиерата ще се състои на 5 юни, вторник, от 18:45 в Центъра за книги „Гринуич“ на Витошка и Солунска. Вход свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11800

1

limlim

25.05 2018 в 16:01

На този нашенски Умберто Еко, няма ли кой да каже, че Сула е роден след като Картаген е бил напълно разрушен? Зер все напира да го бута отново??? Бива, бива ерудиция ...