Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Трайчо Трайков: На тези избори всички помагат на Русия и Турция. А България?

OFFNews 07 март 2017 в 19:04 5764 14

Тази сутрин гледах госпожа Нинова в пореден епизод от пиесата "дебат между ГЕРБ и БСП", какъвто няма и няма да има, защото те не могат да намерят за какво да се скарат, заяви в Ловеч Трайчо Трайков.

Направи ми впечатление обаче, че Нинова все повече започва да говори като Сидеров – само че на кон. И проблемът не е в коня, защото и аз обичам да яздя. Проблемът е, че тя без да й мигне окото излъга по въпроса за санкциите с Русия, между другото и по въпроса за СЕТА - споразумението с Канада, но за това ще говорим друг път, уточни десният политик.

Нинова каза за българските кисели краставички, че ЕС е наложил е санкции и затова българските производители на храни не могат да изнасят за Русия. Каква обаче е истината? Ние от ЕС наложихме санкции на 30-40 приятели на господин Путин, взели участие в присвояването на чужди земи от Крим и Източна Украйна от страна на Русия. Наложихме санкции на шефове на държавни компании или от оръжейния бизнес да пътуват в Западна Европа и САЩ и от това много ги заболя, защото те обичат там да си прекарват свободното време там да си пращат децата да учат, там да си държат парите, каза Трайков.

В отговор президентът Путин наложи санкции върху вноса на европейски продукти в Русия, с което всъщност наказа всички руснаци и европейските производители на тези стоки. Това е истината. И ако г-жа Нинова се е загрижила толкова за българските износители на кисели краставички, трябва да говори с господин Путин или в краен случай с Решетников, заяви Трайчо Трайков.

Забелязвам, че напоследък всички в българската политика защитават нечии други интереси. БСП и нейните производни – Русия. ГЕРБ – също. Други пък защитават интересите на Турция. Трети въртят търговия с български паспорти от Македония и Молдова и се правят на патриоти. А къде са интересите на българите? Ясно къде е интересът ни - интересът ни е да защитаваме достойното ни място сред нашите съюзници в семейството на цивилизованите и образованите европейски народи. Само че затова трябва работа, защото аз като министър знам как се взимат решения в ЕС. Там твоето мнение винаги ще бъде отчетено, само че трябва да си подготвен да го аргументираш, защото ако си стоиш и си мълчиш пред началниците, както тези хора си мислят за партньорите ни в ЕС, тогава просто твоето мнение няма да бъде чуто. Няма да бъде отчетено, ако само гледаш как гласува госпожа Меркел, за да гласуваш и ти като нея. Но ако говориш с госпожа Меркел и я убедиш в това, което е в българския интерес, тогава е много вероятно тя да те подкрепи, каза десният политик.

Затова трябват подготвени хора с характер и компетентност и аз нямам никакво съмнение, че в Нова Република сме такива. Затова Ви призовавам да направим всичко възможно наистина такива хора да са в българската политика, заяви още Трайчо Трайков.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

13

Red or Dead

07.03 2017 в 21:36

Аз тук освен....'чесън'.......'друг закован хербарии' не виждам.......опссс.....забравих....'Е'бачи'......има и други 'хербарии за заковаване'......НЯМА да им се размине......ГАРАНТИРАНО.....НЕ от ГРОБ......хахахахаааа...
Апропо, как е....'Джорето':))))

42249

12

Denis Rizanov

07.03 2017 в 20:46

трайо няма да коментирам. него ше го мандръсаме след изборите. дали ше влезе или ше остане отново като кандидат-студентите отвън? пък ако вземе, че се намърда нелегално с едното краче с кого ше се коалира? ше го изгони ли отново бойчето? Тема широка и благодатна. Аз лично заложих скромна сума на оставането му отвън.

42249

11

Denis Rizanov

07.03 2017 в 20:42

Аз осигурявам лубрикантите.
Другарката е в левия ъгъл.

http://ow.ly/3oGN309G8sl

42249

8

Denis Rizanov

07.03 2017 в 20:39

стрина минджа се е разгонила нещо. блъснал я е хормонът за последно навръх 50-тата и годишнина.
Джентълмени, някой трябва да и влезе в положението.
 
X

Да помогнем на украинските деца!