Иван Иванов: Малкият бизнес ще възроди Нова Република

OFFNews Последна промяна на 06 март 2017 в 12:22 2262 2

„Десният човек иска сам да изкарва своите доходи, за сметка на левите хора, които разчитат държавата да се грижи за тях", каза на среща с представители на малкия и средния бизнес във Велико Търново водачът на листата на Нова Република Иван Иванов.

„Мрежата от малък и среден бизнес е кръвоносната система на икономиката. Той може да възроди действително Новата Република. Затова ние сме за справедливи търгове и честни процедури при обществените поръчки", каза Иванов.

"Велико Търново винаги е бил лакмус за състоянието на икономиката на България", обяви Иван Иванов. Според него в много от секторите в България има картели и задачата на Нова Република е да се пребори с тях.

"Богатите европейски страни забогатяха благодарение на развитието на малкия и среден бизнес. Затова нашата работа в парламента е посветената на укрепването на малкия и среден бизнес – от намаляване на данъци до спирането на абсурдни данъци като "Уикенд", каза Мартин Димитров.

Водачът на листите на Нова Република в 24 район в София и в Плевен Мартин Димитров припомни как именно депутатите от Нова Република са спрели намерението на ГЕРБ да национализира втория пенсионен стълб.

"Ние сме въвели следния модел на работа – "мисли първо за малкия". Защото ако малкият и средният бизнес успява, то по презумпция и големият ще просперира", каза още Димитров.

Според него предсрочните парламентарни избори са организирани заради възстановяването на кражбата АЕЦ „Белене".

Трайчо Трайков каза, че условията за българския бизнес трябва да са еднакви с тези за конкурентите му в чужбина.

"Условията трябва да са прости - прости регулации, малки данъци и гъвкава администрация. Затова а и ние предлагаме в нашата програма принципа на мълчаливото съгласие в администрацията", обясни Трайков.

Той обясни, че е много важно да бъде радикално променена системата на обществени поръчки.

"Ние сме за електронизация на процеса, така че да няма директна връзка между изпълнителя и възложителя, да не бъдат нагласени и по този начин да се крадат парите и да се монополизират секторите", каза още той.

Председателят на Нова Република Радан Кънев обясни, че близо 300 хиляди малки и средни предприятия се сблъскват с корупция и неработеща съдебна система.

"Но основният проблем е липсата на мотивирани и образовани кадри", каза десният лидер. Радан Кънев посочи като проблем на бизнеса това, че институциите третират различно различните фирмите.

„Има една мега компания - „Лукойл" например, която винаги е на загуба. Постига се ефектът на нулиране на печалбата. Проблемът обаче идва от самите държавни институции. На най-високо държавно ниво имаме огромен проблем, за който не говорим", каза Кънев.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9507

2

нов бардак със стари кадри или ще са биат с лошите?

4568

1

Tabadatko

06.03 2017 в 12:51

Давай, Професореееееееееееееееее. МОЩНООООООООО!!!! Къде е Корморанте, Сото, всичкиииии.. :) Да чуя друскане на рубли в жобчето.