Трайчо Трайков: Миньорите на Ковачки не са крепостни роби, законът важи и за него

На тези избори ще дадем първият бой, за да си върнем върховенството на закона

ОFFNews 12 октомври 2016 в 20:25 9834 46

„Закриването на неефективните производства е неприятен процес навсякъде, но това не е повод да се нарушава трудовото законодателство, да бъдат лишавани хора от социалните им придобивки или от заплатите и възнагражденията им. Това не са крепостни роби и не са длъжни да търпят щети, защото някой си е направил грешно бизнес плановете“.

Това каза кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков на среща с граждани в Кюстендил по повод продължаващата стачка в рудник "Бабино" на мини Бобов дол. Той обсъди въпроса и с кмета на града Петър Паунов.

Трайков подчерта, че подкрепя миньорите и те трябва да защитават правата си докрай. „Надявам се и проверката, която върви от името на държавата, да свърши максимално бързо и с ясен резултат. Законът е еднакъв за всички, включително за г-н Ковачки“, категоричен бе кандидатът за президент на РБ.

На фона и на този конкретен случай, не е изненадващо, че хората мислят, че ако спазваш правилата не печелиш нищо, ако не ги спазваш е „по-добре“. Лесно е да си говорим за икономика, за заплати и енергетика, но истинският проблем е, че върховенството на закона ни липсва, коментира Трайков пред препълнената със симпатизанти зала на Килийното училище в града. На срещата с хората присъстваха и депутатите на РБ Димитър Делчев и Румен Христов.

Правата на отделния човек не са защитени, подчерта Трайков. Според него, ако президентът застане зад кауза в която вярва и е важна за хората, тогава шансът да бъде постигната целта е огромен – независимо какво е записано в конституционните му правомощия.

На какво се дължи разликата между държави с еднакъв потенциал, но различен напредък, попита Трайков и даде пример с България и Румъния.

„Преди години никой не вярваше, че в Румъния ще има демокрация – гледаха ОДС и ни завиждаха. Румъния беше изключително корумпирана, но се стигна до момент, в който се намериха няколко политици, които направиха съдебна реформа и правителството в сянка е в затвора. В България хората ги е страх. Аз вярвам, че път има и мисля, че първият бой, който трябва да дадем са тези избори, за да върнем върховенството на закона в държавата, категоричен бе кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

46

синя сова

13.10 2016 в 12:02

Ще се опитам да обясня това ляво/дясно.Дясната политика е да се спазват законите в една държава,да има честно и справедливо правосъдие,тогаво мафиотите и престъпниците няма да са по върховете на управлението а в затвора!Да има истинска пазарна икономика по правилата ,без клиентелизъм и картели.Да се даде възможност на малкият и среден бизнес да работят спокойно ,а не да ги ограбват с данъци ,непосилни за тях.Когато се даде възможност на бизнесът да работи тогава намалява безработицата ,увеличават се заплатите и расте БВП ,от където расте благосъстоянието на населението и стандарта на живота в държавата!А левите взимат заеми да раздават помощи,увеличават данъците и фалира дребния и среден бизнес!ГЕРп вече има дълг от29 мрлд,който ще трябва да плащаме в бъдеще!...И това ако е дясно...

7506

45

Ако Куба я броиш за 10, може...:-)

Никога не съм стигал до Брикстън, живял съм в Челси, но не го снобирай. Адел, например, идва от там..:-)

77927

44

El Commandante

13.10 2016 в 10:34

Брикстън и Ийст Лондон не са света бе,та да си му гражданин, земи се събуди и не ми говори смешки, щото батко ти има повече визи и печати в паспорта,отколкото ти страни знаеш че съществуват, комик....

7506

43

Хаха не на мен тези, дришльо!

от 91а съм напуснал Задунайската республика и съм гражданин на света. Тук съм само заради такива като тебе.

77927

42

El Commandante

13.10 2016 в 10:18

Седи си ти у къщи пред компа, чети в нета кво пише и ше научиш нещо за живота ама кога пръдне гущера,ахаха...

7506

41

Казваш от социалистическите проститутки по-добри нема??
:-)
По-дашни и готови на всичко за жълти стотинки?!

Тцтцтц, ще ти дърпат ушите на Позитано!!

77927

40

El Commandante

13.10 2016 в 10:08

". Мои приятели ходиха на меден месец"

Пфахахахахахахаха, амамоууууууу, те твоите приятели същите тъпаци като тебе бе,ахахаха, КАК МОЖЕ да идеш в Куба с жена бе?

Тва не е с диня на бостан, не е да идеш на плаж с пясък в джобовете, тва просто е не знам какво...

Кажи им за годишнината от сватбата да идат в Патая,ахахаха...

7506

39

Не съм ходил нито веднъж. Мои приятели ходиха на меден месец миналата година и се оплакваха как им просели непрекъснато сапун и различни дреболии. Това ме върна години назад ... тъжно!!

77927

38

El Commandante

13.10 2016 в 09:44

Задунаец, ти колко пъти си ходил до Куба?
Кога беше последно?

7506

37

Хаха забравете за Куба.
Пуснаха интернета и полетите до Флорида..