Реформаторите: Управляващите „самоизключват“ България от ЕС

OFFNews 03 април 2014 в 21:02 4421 14

Реформаторският блок "оценява информациите за евентуално спиране на всички европейски средства в размер на 13 млрд. лева за безпрецедентно и за крайно тревожен сигнал за несправяне на управляващите с корупцията и реформите".

Това се посочва в позиция на Реформаторите, изпратена от пресофиса им в четвъртък.

Те призовават парламентът "да изслуша на извънредно заседание премиера и да се представи незабавно План за действие за излизане от безпрецедентната ситуация".

Според Реформаторски блок сегашното управление е длъжно да поеме политическата отговорност - само така би се спасила репутацията на страната.

Блокът настоява за незабавни реформи, които да въведат европейски правила и да върнат доверието в институциите и държавата.

Този сигнал е категорична оценка на ЕП за размерите на корупцията, за която от Реформаторския блок алармирахме още през януари след крайно негативния доклад на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка. Тогава управляващите пренебрегнаха тревожните сигнали от Брюксел, продължиха порочните практики и резултатът днес е налице. В 7-та година от реалното членство на България в ЕС правителството на БСП, ДПС и „Атака“ е на път да изключи страната от ЕС и да лиши всички българи от средствата и статута на европейски граждани, категорични са Реформаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!