Реформаторите искат строги санкции, докато Русия се откаже от Крим

OFFNews 24 март 2014 в 13:15 3282 7

Меглена Кунева и Радан Кънев

Снимка РБ

„България трябва да подкрепя твърдата и единна европейска позиция, докато Русия се откаже от анекса. Ако не се отказва със санкциите, които се налагат днес, България трябва да подкрепя санкциите, докато тя не се откаже. Неприкосновеността на границите в Черноморския басейн е нещо повече от национален приоритет за България.“

Това заяви на пресконференция днес лидерът на ДСБ. В брифинга участваха още лидерът на „Движение БГ“ и водач на реформаторската евролиста Меглена Кунева и председателят на СДС Божидар Лукарски, който е трети в евролистата на Блока.

„Има повече от един тип санкции и целта на всяка санкция е да попадне на точното място, да се даде сигнал, че има граница, която не трябва да се прекрачва. Ако този сигнал не е даден, светът може да тръгне в много лоша посока“, Посочи Меглена Кунева.

Според бившия еврокомисар търговските санкции са крайна мярка, която обаче може да се приложи, ако „нещата не бъдат коригирани в нормални, цивилизационни отношения, свързани с ясното и точно прилагане на международното право“.

По думите на Радан Кънев украинската криза носи сериозни рискове за България заради поведението на управляващите.

„Съществува огромна опасност България да тръгне по пътя на мафиотизацията, както по време на югославското ембарго. Да се превърне в ничия земя, между НАТО и Югославия, през която се въртеше контрабандата, когато възникнаха групировките и десетки от днешните мултимилиардери станаха богати по криминален начин“, предупреди председателят на ДСБ.

Приоритетите на Реформаторите за евровота

На днешната си пресконференция лидерите от Блока обявих приоритетите, с които ще се явят на предстоящите избори:

1. Работни места и индустриализация, постигната чрез подкрепа на частния бизнес

2. Висока усвояемост на европейските фондове

3. Енергийна независимост

4. Вътрешна сигурност и приемане в Шенген

Кунева изтъкна, че Реформаторският блок ще работи за това българските приоритети да станат периоритети и на цяла Европа. Тя изтъкна, че в Блока всички работят единно за предстоящия вот и посочи, че реформаторките могат да бъдат моторът на модерна България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков