Ексклузивно Извънредно: 264 бойци са изведени от Азовстал

Президентът поздрави новоизбраните кметове

OFFNews Последна промяна на 03 ноември 2015 в 09:50 3283 1

Президентът поздрави новоизбраните кметове

Президентът Росен Плевнелиев поздрави новоизбраните кметове в страната, съобщават от прессекретариата на държавния глава. 

Изборите приключиха, да оставим назад предизборната риторика. Сега е време да се работи, време да се постигат резултати. Всички новоизбрани кметове са поели ангажименти и е важно от първия си работен ден да започнат да ги изпълняват. България през 2015 година е различна държава. Ние сме член на Европейския съюз и европейската солидарност отваря несравнимо по-големи възможности пред местната власт. Не е важно дали сте кметове на големи или малки населени места. Вече няма значение с каква бюлетина сте избрани, нито дали сте от управляващите партии или от опозицията. Единственото, което ще има значение от тук до края на мандата ви, е това, което успеете да свършите, се казва в обръщението на президента.

Бъдете активни, бъдете инициативни и използвайте всички възможности да подобрите живота на вашите съграждани. Вие сте тези, които сте най-близо до хората, вие сте призвани да решавате ежедневните им проблеми. От вашите действия зависи в най-голяма степен доверието на народа към институциите, към политиците и към държавата като цяло.

Пожелавам на всички избрани кметове успешен мандат и никога да не забравят, че са призвани да служат на своите населени места, на своите съграждани, се посочва още обръщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови