Президентът: Гласувайте, не трябва да се отчуждаваме от собствената си държава

OFFNews 01 ноември 2015 в 12:20 3297 11

Росен Плевнелиев

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

„Не можем да се затворим зад вратите на апартаментите си и да се отчуждим от собствената си държава. Напротив - трябва да имаме мнение, да го отстояваме и тази възможност ни дават както провеждането на избори, така и механизмите на пряката демокрация, какъвто е референдумът.“

Това заяви президентът Росен Плевнелиев след като упражни правото си на глас във втория тур на изборите за местна власт в София.

Днес българският народ има думата и може да я използва, за да се придвижи държавата напред, подчерта още президентът Плевнелиев и призова гражданите да участват активно в изборния процес.

В отговор на журналистически въпрос за проблемите в организацията на първия тур на изборите за местна власт в София, държавният глава призова институциите да покажат, че са научили своите уроци и да подобрят изборния процес. „За кой пореден път правим избори? Ако нещо не работи и това е очевидно за целия народ – подобрете го“, апелира към народните представители президентът Плевнелиев.

Той заяви още, че „картината, на всичко, което се случи в дните след първия тур на изборите, беше ужасяваща”.

По повод днешния празник - Деня на народните будители - президентът заяви: „Днес почитаме книжовниците, просветителите на България, революционерите и всички, които спомогнаха нашето национално самосъзнание да просъществува и да се развива, за да можем да предаваме и на следващите поколения с гордост това, че сме българи и постиженията на нашата нация“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!