Обявените за агенти на ДС кандидат-депутати от Продължаваме промяната се оттеглят

OFFNews 01 ноември 2021 в 17:42 10943 1

Трима кандидат-депутати от "Продължаваме промяната" - Васил Събев, Ерждан Ахмед и Тома Томов, се оттеглят от изборната надпревара, след като Комисията по досиетата обяви, че са свързани с Държавна сигурност. 

Това обявиха от формацията на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев, малко след като комисията обяви 57 кандидати за следващото Народно събрание, които са свързани с комунистическите тайни служби. 

Ето какво написаха от "Продължаваме промяната":

Днес следобед Васил Събев, Ерждан Ахмед и Тома Томов, до днес кандидат-депутати от листите на „Продължаваме Промяната“, проведоха среща във връзка с официално обявените имена от Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия и:

заявяват, че:

Никога не са служили на репресивния апарат на властта, а двама от тях са силно изненадани да видят имената си в този списък.

Въпреки това те единодушно решиха:

За да не навредят по никакъв начин на „Продължаваме Промяната“, се оттеглят от предизборната надпревара и незабавно ще предприемат всички административни и правни действия за своето оттегляне.

Решението им бе съобщено и уважено от ръководството на „Продължаваме Промяната“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието