Маги Халваджиян: Ако искате да сте свободни, гласувайте (видео)

Последна промяна на 20 октомври 2015 в 13:38 4473 7

Популярният продуцент и режисьор Магърдич Халваджиян публикува свое видео във Фейсбук с призив хората да гласуват на референдума тази неделя. 

"Не ви казвам как да гласувате, казвам, че ако искате да сте свободни, трябва да дадете своя глас", призовава Халваджиян. 

Ето какво казва още продуцентът в клипа: 

"Винаги сме искали да бъдем Швейцария на Балканите. Обаче швейцарците решават бъдещето си на референдуми. На нас политицте ни казват, че референдума не е сериозна работа и "нека те да си свършат работата". Да, ама не. Ние искаме да бъдем свободни хора. За това трябва да гласуваме и да решим бъдещето си. Който от вас не е разбрал, тази неделя има референдум за електронното гласуване. Не казвам кой как да гласува, казвам, че ако искате да сте свободни, трябва да дадете своя глас. Това е истината."

Magi Halvadjian за електронното гласуване и свободата#референдум2015

Posted by Бебо Халваджиян on Tuesday, 20 October 2015
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.10 2015 в 17:01

Какво означава да бъда свободен след като гласувам ?? Кой болен мозък може да измисли такава глупост ? Как , може нещо което се извършва машинално , под зоркия поглед на институциите , един по един във урните под ред , ме прави мен свободен ??
Аве кавали , аз съм свободен от първата си глътка въздух и затова отказвам да приемам глупостите ви , агитациите ви , изборите ВИ , законите ви , тъпите морални ценности които ми пробутате и всичкия бълвоч който ми изсипвате ежедневно ... Да избереш управници , означава да назначиш някой , който с действията си да ме накара да му повярвам , да правя това което ми казва защото аз ЗНАМ , че той разбира повече от мен и ми мисли доброто , на мен и на държавата . ТОГАВА и само тогава една държава и народа й може да почне да мисли като един , да уважава институциите , да спазва законите , да работи за държавата , а не да се опитва да открадне капка "свобода" под формата на стотинки , протягайки ръка от сивия сектор ...... Толкова е просто !!!

20.10 2015 в 16:42

До "Свободен", прочети предишния ми пост и ....... върви на майната си свободно.

20.10 2015 в 16:10

Точно там е проблемът - твърде много хора, както се вижда от коментарите, не искат да са свободни. Искат някой да им каже "за кого?".

"Който от вас не е разбрал, тази неделя има референдум за електронното гласуване.
Не казвам кой как да гласува, казвам, че ако искате да сте свободни, трябва да дадете своя глас."

20.10 2015 в 15:45

Гласуването е начин на "господарите" да внушат на робите , че взимат реално участие в управлението на държавата . Всички знаем , че парите управляват света . А в този свят изграден около парите и потреблението , е трудно някой като мен да направи разлика . Хората могат да направят разликата , но не и като отидат да бутнат някое листче в урната . И всеки пишман интелектуалец дето ми обяснява , че като не съм гласувал съм провалил бъдещето на държавата ми , може да ми го хване и да го разходи из парламента . Когато навърших 18 гласувах и то с увереност , че ще направим промяна , гласувах и следващите няколко пъти когато ми се отдаде възможност , мина над десетилетие от тогава и осъзнах , че системата е такава , няма значение ние какво искаме и какво ще изберем , то ще бъде манипулирано да служи на тези които дърпат конците . Ако някой ми предложи тотална смяна на това което наричаме обществен живот , ще се замисля дали да дам подкрепата си . Подкрепа е повече от глас в урна , а глас в урна е като глас в пустиня !!!

20.10 2015 в 15:26

George Carlin - Voting is meaningless

https://www.youtube.com/watch?v=HeMGqTwWA6U

20.10 2015 в 15:10

Че аз и без да гласувам съм си свободен........да тегля майната на всички откърмени с "цицата" на социализма в устата когато ме учат на "демокрация". Тези (а па те май всички са такива, дори и по младите, синчета и дъщери на комунистически престъпници а по-старите са си направо бивши комунисти) най ги обичам....

20.10 2015 в 14:22

Ако гореспоменатия може да ми гарантира , че гласа ми няма да бъде манипулиран , ако ми гарантира , че този за който съм гласувал не е продажно псе , като всички политици изходили се досега , да ще се замисля . Да ми сложат 4 лайна на масата и да ми кажат трябва да избереш едно , след което да ми обясняват , че съм бил имал право на избор . Лайната дето са на масата , са лайната дето имат най-много пари за да се покажат добре, да се замаскират и да накарат хората да повярват , че не са обикновени лайна а са тор , от която ние трябва да се надяваме да изникне нещо хубаво . Само дето това дето изниква всеки път са все повече мутренски хотели по морето , лъскави заведения , безобразно скъпи коли и по някоя друга магистрала или околовръстно . Тези дето са си дали гласа за някой от тези безродници , нямат право да се оплакват , а аз понеже обожавам да мразя всичко що е управленчески кадър , предпочитам да съм конструктивна опозиция ..........