Лукарски: БСП докараха ВМЗ до фалит, ние го изправихме на крака и сега дава поминък на 4000 души

OFFNews 08 март 2017 в 10:04 3378 4

“Горд съм да представя листата на коалиция “Реформаторски блок-Глас народен” за Пловдив област именно в Сопот, тъй като през последните две години и половина този град и най-голямото предприятие в областта - ВМЗ-Сопот, се превърнаха в моя кауза ”.

Това заяви водачът на листата Божидар Лукарски при представянето й в читалище „Иван Вазов“.

“Заедно с хората от ВМЗ успяхме да изправим предприятието на крака, в момента в него работят 4000 хиляди човека, повечето от които назначихме през последните две години. Благодарение на нашите усилия, в момента финансовото състояние е изключително добро, даже не достигат вече работници", каза Лукарски.

“Помните какво беше състоянието на завода, който дава голяма част от поминъка на този район по времето, когато управляваха БСП и ДПС – заводът беше фалирал, с под 2000 работници. Сега тези същите партии ни обясняват, че трябвало да има промяна. Благодаря за такава промяна, която връща към разрухата”, каза лидерът на СДС. Той припомни, че като икономически министър е вкарал ВМЗ-Сопот в забранителния списък за приватизация, въпреки че е имало всякакви апетити към него. “Благодарение на нашите усилия приватизацията сега няма как да се случи”, добави Лукарски.

“Вълнувам се, че започваме кампанията именно от Сопот, защото още като дете Иван Вазов беше мой любим автор. Навремето нямаше магистрали и като пътувахме за морето, минавахме винаги по подбалканската линия и аз карах майка ми да спрем тук пред този паметник”, спомни си той.

На представянето присъстваха кметът на Карлово Емил Кабаиванов и кандидатите за народни представители от листата на „ Реформаторски блок-Глас народен“ за Пловдив област.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

08.03 2017 в 12:44

лайнарски да каже кой плати безплатната му сватба в спа-хотел Приморец!

16009

2

Nik68

08.03 2017 в 10:46

Изправил си ти дръжки. Спре ли конфликта в Сирия и пак ще започнат да им влачат заплатите с месеци. Реално си направил едно голмо нищо, че и по-зле.

77927

1

El Commandante

08.03 2017 в 10:19

"Заедно с хората от ВМЗ успяхме да изправим предприятието на крака"

Това реално звучи така: Заедно с нашите партньори от братска УСА, братска Сауди и с безценното съдействие на големия приятел на България Абу Бакр Ал Багдади,приятелите ни от Ахрар аш Шам, Джебхат ан Нусра и last but not least чудесните момчета от Нуридин аз Зинки, успяхме да изправим предприятието на крака.