Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ерик Рангелов предизвиква Вяра Церовска на публичен диспут за Перник

ОFFNews 27 октомври 2015 в 22:11 2954 2

Кандидатът за кмет на община Перник от БСП Ерик Рангелов кани своя опонент от ГЕРБ д-р Вяра Церовска на публичен диспут за бъдещето на Перник. Двамата отиват на балотаж тази неделя.

Така перничани на живо ще видят качествата на двамата кандидати, ще чуят какви са конкретните им решения по част от проблемите на Перник и какви ангажименти поемат, коментира на пресконференция лидерът на общинската организация БСП Ненко Темелков. "Ако и този път д-р Церовска избяга и не се яви, следващия път ще поканим Бойко Борисов, защото очевидно той решава нещата за Перник", закани се той.

БСП обмисля оспорване на резултатите от местните избори пред съда и иска повторно ръчно преброяване на бюлетините заради големия брой недействителни бюлетини, липса на втори печат върху част от тях, разминаване в броя на действително гласувалите избиратели и отразеното в протоколите, неправилно отразени или неотразени преференции за кандидатите за общински съветници и поради големия брой нарушения на изборния процес, обяви пред журналисти Ненко Темелков. "Ако нарушенията бъдат констатирани отново", ще искаме касиране на вота, кагеторичен е той. От коалиция „Реформатори - Демократи за Перник” вече обявиха намерението си да искат повторно пеброяване на бюлетините.

В деня на вота БСП е подала 10 сигнали в ОИК за нередности, включително и за купуване на гласове. Жена от Студена застава с името и адреса си и предоставя запис на телефона си, на който в обаждане й предлагат да получи 40 лв. ако гласува за определен кандидат. Резултат от сигнала до момента няма, само полицията е иззела телефона на жената.

"Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство заради записа „Купихме си вота” с аргумент, че няма достатъчно доказателства", заяви Ненко Темелков. В постановлението се посочва, че са разпитани Денислав Захариев и Владислав Караилиев, които признават, че такъв запис е имало, но не на тези избори. „Няма давност за такова престъпление и за нас е изненада, че прокуратурата не разследва случая”, каза Темелков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews