Просто си платихме вота (запис)

Александра Маркарян, Юлиана Ончева Последна промяна на 02 октомври 2015 в 15:22 18255 12

Аудио запис на разговор, на който се обсъждат изборите и в който се чува признанието "Просто си платихме вота" беше изпратен до личния имейл на един от журналистите от OFFNews.

Разговорът, от който са записани 2:32 минути, се отнася до организацията на плащането. От думите на говорещите става ясно, че вече е било платено на "Сашо и жена му", но на уговорената среща не се явили други "двама цигани", които също имали да получават пари.

Единственото място, което се споменава в записа, е влизащият в състава на община Перник град Батановци.

Записът е изпратен от имейла mihail.halio@gmail.com до редактор в OFFNews и имейлите на още 55 журналисти и редакции.

В него е посочено конкретното име на кандидата, купувал гласове, както и настоящата му длъжност, партията и града.

Тъй като все още нямаме доказателства дали гласът е на обвинения в писмото кандидат-кмет, няма да публикуваме името му.

В линка към записа ясно личи името на въпросния кмет и това е причината да презапишем записа и да публикуваме друг файл.

Оригиналното писмо с линка към качения в интернет запис изпратихме в ЦИК.

OFFNews се свърза с обвинената от подателя на имейла кандидат-кметица. Тя заяви, че не иска да й изпратим линк към записа.

"Не искам да слушам нищо, да ме омърсява, каквото и да е, няма нещо, което да ме притеснява. Не искам да коментирам и да влизам в обяснителен режим, че нямам сестра.

В предизборна кампания сме, ако имате достоверни източници, публикувайте", заяви за OFFNews кандидатката за кмет.

Най-интересната част започва след 1:40 мин.

Същият запис в друг формат:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.10 2015 в 01:34


Ъхъ. И плащат в "диализата". То се знае че обърнаха болниците на дюкяни, ама вече и избори ли продават в тия кантори? Не само фалшиви документи и здравни измами?

08.10 2015 в 01:18

Ако се появи поне един разумен кандидат за кмет на София, който да обещае, че ще премахне от улиците на София това идиотско творение, наречено СВЕТОФАР С БУТОН ЗА ПЕШЕХОДЦИ, то АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО.

Няколко месеца вече пешеходците в София проклинат онзи извратен мозък, който реши да се монтират на кръстовища с пешеходни пътеки новите светофари по Наредба 27.
В медиите не се дава информация дали вече няма и жертви заради тези нововъведени сфетофари. Нали се сещате за какво става дума? - стоиш си на тротоара и чакаш да светне зелено за пешеходците, за да преминеш, но ...светва зелено за колите, които са в същата посока, като теб, нещастния пешеходец и ако решиш да преминеш, ще те отнесе някой, завиващ на дясно или поне ще те напсува, затова, че преминаваш на "неговото" зелено. Но на неговия светофар секцията за завой надясно свети така, както секцията на движещите се направо, в чиято посока вървят и опитващите се да пресечат улицата пешеходци. И какво излиза за горките пешеходци - те хем трябва да натискат мръсните бутони, хем трябва да чакат следващия им цикъл, хем ще ги ги прегазят дяснозавивашите, хем ще ги напсуват.

Но не в това е трагедията, народе български, - един бедняшки живот повече или по-малко, на кого от управляващите му пука.

Трагедията, народе български, е в това, че НЕ се ОБЕДИНИХМЕ и не протестирахме пред столичното кметство, когато не уважиха жалбите ни, подадени през сайта на Столична община.

Трагедията, народе български, е в това, че ежедневно преглъщаме подигравката с правата ни и си траем.

Трагедията, народе български, е в това, че се примиряваме и търпим тъпотиите на общинарите да управляват ежедневието ни.

Търси се кмет, който да премахне от всички кръстовища с пешеходни пътеки светофарите с бутон.

А колкото до предизборни кампании - те целят само да настроят хората един срещу друг, да разединят обществото, за да не можем ЕДИННИ да търсим сметка на партиите за нерешените проблеми, с които ежедневно се сблъскваме.

04.10 2015 в 08:34

Гласът е на Вяра Церовска от ГЕРБ - кандидат кмет за Перник

03.10 2015 в 10:48

Наближават избори и референдум. Очаквайте поредните няколко сезона от сериала "Компроматна война", толкова типичен за такива моменти. Сега, ако съдебната система и репресивния апарат (полицията, БОП-овете и ДАНС) си свършат работата, всеки компромат ще бъде надлежно анализиран и виновните сред компрометираните и сред подалите компромата ще бъдат своевременно наказани. Но това, разбира се, е само на теория. Практиката в Тарикатенланд показва съвсем друго.

02.10 2015 в 17:54

Нема значка, са като пуснат илектронното гласуване и че покапи мед и масло.

02.10 2015 в 17:48

Възпалентие анонимници от герб като сандю се възмущават че е уточнено това дето уж били отрязали от записа.
сандьо, не мога да пия толкова иначе и тебе бих ебал и майка ти... но за избори говорим все пак

02.10 2015 в 17:31

Много ми е интересно как точно ЦИК няма да направи нищо. Демек на какво основание?
Тая работа не е ли и за прокурор? Не, че той ще направи нещо де, но принципно питам.

02.10 2015 в 17:26

Живеем в УНИКАЛНА държава. Сигнали се предават анонимно към журналисти а полицията е ПАС. бЪЛГАРИЯ СТРАНАТА НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ !!!! срам и позор

02.10 2015 в 17:03

христова, некой да те е питал??? или си по служба?

хахахахахахахахахаха

02.10 2015 в 16:20

Това е гласът на Вяра Церовска- кандидат кмет за Перник.