ЕНП: Три пъти "Да" на референдума

OFFNews 21 октомври 2016 в 11:57 5088 0

Председателя на Единна народна партия Валентина Василева-Филаделфевс

Единна народна партия участва в националния референдум на 6 ноември в подкрепа на трите въпроса в допитването.

„Информационно-разяснителната кампания на ЕНП ще премине под мотото „Утрото идва само, а бъдещето зависи от нас“, защото мажоритарният избор на всеки гражданин му дава възможност да държи съдбата в ръцете си и да взема решения директно, без да чака да му бъдат спуснати от властта“, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева-Филаделфевс. Това е третият национален референдум, в който ЕНП участва. Първият е срещу строежа на АЕЦ „Белене“, вторият "ЗА" електронното гласуване.

Единна народна партия е за избор на народни представителите с мажоритарна избирателна система. За нас мажоритарният избор е последователна политика, която винаги сме отстоявали. Членовете на Единна народна партия са се явявали мажоритарно на парламентарни избори. За нас качествата на личността са водещи и трябва да са на показ, без да се крият в пропорционални листи. Така гражданите без партийни пристрастия също добиват мотивация да гласуват.

Единна народна партия е за задължителното гласуване, тъй като то носи символичен ангажимент, но вменява на данъкоплатците отговорността при избора на хора, които да управляват общия ни бюджет. Доколкото средствата са общи и законите валидни за всички, е редно всеки да упражни гласа си, за да упълномощи във властта свой представител.

За нас от Единна народна партия намаляването на субсидията за партиите е съобразена както с икономическото положение в страната, така и с факта, че тези субсидии правят бенефициентите недостижими политически субекти, които за разлика от останалите имат предимството да се развиват. Фактът, че някои политически субекти си позволяват дарения, подсказва, че тези средства са в повече и държавата може да ги използва рационално, за да изпълни тя функциите си спрямо нуждите на хората. В противен случай с нашите данъци някои трупат партийни дивиденти. Партиите е редно да се издържат преимуществено от членовете си, е позицията на Единна народна партия, отбелязват от Европейската народна партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови