Борисов обяви, че новите изборни машини се пипат

OFFNews 25 юни 2021 в 19:41 7187 2

Софтуерът на новите машини се пипа. И ще видите какво ще стане. Или ще провалят изборите, или всеки трети или пети глас за ГЕРБ ще отива за друга партия.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събрание в Монтана. По думите му затова е сменено и Информационно обслужване, както и всички останали промени.

"И затова ЦИК мълчи. Какво му е работата на Радев и служебното правителство да говорят за други партии? Говорете как ще проведете изборите. Вие чувате ли сега между партиите да има някакво противоречие, разправии? Не. Все едно няма избори. Г-жа Нинова вече харесва Мая, Христо Иванов – Данчо Цонев, „Да, България“ с ДПС са вече заедно, „готини са“. „Има такъв народ“ с ДПС или с еди кой си. Но няма никакъв спор. Събраха и се сдружиха“, посочи Борисов.

„Когато тичаш сам напред, ставаш първи, но всички, които не могат да те стигнат, се обединяват и искат да те спрат. Те не могат да боядисат това, което ние сме построили. Те никога не могат да постигнат това, което ние само за 10 години. За 10 години брутният вътрешен продукт на България се увеличи с 90%. Няма да се спирам и на доходите, и на учителските заплати, и на над 250 пречиствателни станции… За метрото вече в София никой не иска и да чуе, макар че ако си го представят, че го няма, как се движат 500 хиляди души на ден с коли?“, попита председателят на ГЕРБ.

Според Бойко Борисов всички останали мислят, че могат повече от ГЕРБ.

„Да допуснем, че е така. Затова си изкарахме мандата, постигнахме хубав резултат. Казахме: „Ето направете си правителство, управлявайте“. След толкова години управление ни отива да бъдем в опозиция – градивна. Подготвихме План за възстановяване, те не го приеха на инат. Нашите приятели от Гърция вече работят с 30 милиарда евро, а вие говорите, че Северозападът бил беден и западнал. 12 милиарда евро чакат да бъдат взети за всичките ни инфраструктурни проекти. На инат не го приеха“, подчерта Борисов.

„Не съм очаквал това, което направи Румен Радев. Контрабандистите в митниците. Казвам го с цялата си отговорност. Един по един мога да кажа кой с какви пари кеш е залавян. Данъчните измамници оглавиха институциите, а крадците на ДДС - еврофондовете. Само за един месец! А младите лица, нови, честни, започват с Бойко Рашков“, заяви Бойко Борисов.

По думите му само за един месец в държавното управление са навлезли криминалинките.

„Първо излезе Рашков и каза, че 30-50-90 човека са подслушвани. Кой ги е подслушвал? Излиза, че ние. Хората казаха: „Леле майко, какви хора са ни управлявали?“ Вече месец мина, няма един факт, но петното остава. Лошото чувство у хората остана. След това казаха, че през 2009 година някакъв човек е заплашван, че ще го изядат. Дело от 2009 година с Миро Найденов. Още един лош оттенък, лош вкус. Вчера чух, че казал, че има чудовищен натиск върху избирателите в Смолянско“, припомни председателят на ГЕРБ и призова вътрешният министър да отиде на място, да разкрие престъпленията и да арестува извършителите. „Някой много искал да се връща на власт. Властта за нас не е нищо важно. Ние управлявахме и направихме добро за хората, десетки неща можем да изброим, включително и доходите“, подчерта Бойко Борисов.

„Гледах Радев колко е злобен и изнервен, защото го хванаха на много места. И всичко се прилепва плътно до него. От взимането на торбите, до митниците, данъчни, фондовете и т.н. И все по нервни стават“, обясни председателят на ГЕРБ.

По думите на Борисов единственият начин да се успокоят управляващите, е ГЕРБ да не се явява на изборите.

„Те видяха, че на тези избори не могат да ни бият. Те можеха да си направят правителство, но не пожелаха, за да може в този един месец да уплашат хората. В момента хората ги е страх. Уволняват се, махат се, само защото са от ГЕРБ. Кога е било това нещо? На Мая Манолова дъщерята работеше при мен в министерството и сега си работи на много висока заплата, и никой не я е чегъртал. Кого сме махнали ние по този начин? Викат ги, дават им по един лист и да си заминават. Обезглавиха службите. Обезглавиха всичко. Сега цялата власт е тяхна, всичко, еднолична власт, ботуш, зелен… И пак за всичко им е виновен ГЕРБ и Бойко Борисов“, възмути се той.

Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ е яка партия, която има мощен гръб от кметове и много опитни хора в нея.

„Мислят си, че ще ни уплашат. А и ние излязохме срещу Тройната коалиция 2009 година. Кой мислят, че ще уплашат? А и народът има памет. Като минава и вижда какво се е направило, се сеща“, заяви председателят на ГЕРБ. Борисов призова членовете и симпатизантите на ГЕРБ да имат кураж и смелост. „И това ще мине. Ние трябва да се запазим, за да се притечем на помощ, когато народът започне да страда от проблемите. Имаме спад, защото много ни удариха с компроматите. Няма да се плашите. Те са по-уплашени от нас, защото видяха с какво разполагат – контрабандисти, дедесари и минимум управленски опит“, призова Бойко Борисов.

„Престъпно е това, което прави това правителство, като не ваксинира хората. В момента има над 3 милиона ваксини. Те объркаха ваксинационния план. Ще видите септември и октомври какво чудо ще стане. Губим златно време в момента“, предупреди Борисов. Той призова служебното правителство да бъде внесен Планът за възстановяване, защото се губи ценно време.

По време на събранието в Монтана заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че не може да разбере стила на непрекъснато насаждане на омраза и разделение в обществото, който налагат управляващите.

„Най-голямата икономическа задача се оказва как да живеем заедно в общество. Не е вече най-големият проблем, че политиците се карат, а и че хората се карат. Трябва да имаме нормални избори, но за първи път в демократичната история ще има съмнения за резултата на изборите. Това досега не се е случвало“, предупреди Дончев.

„Искат да ни изчегъртат. Кого ще изчегъртат? Вас, тези хора тук? Това, което е направено? Нямаме никакъв повод да сме притеснени“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. Според него, в университетите се изучва дисциплината „Управление на промяната“, но сега управляващите налагат друга дисциплина – „управление на подмяната“. „Говорят за почтеност, прозрачност и професионализъм. В действията им няма нито почтеност, нито прозрачност, нито професионализъм. Говореха за калинки, а назначиха хлебарки и дървеници. Лоша съдба е, че управлявахме по времето на три кризи – финансова, бежанска и пандемична. Справихме се и с трите кризи“ , припомни Томислав Дончев.

Водачът на листата на ГЕРБ във Видин Росица Кирова заяви, че хората в Северозапада продължават да си искат тунела под Петрохан.

„Извървяхме дълъг път, в който ни помогна много премиерът Борисов. Сега сме на етап да се преследваме с министъра на екологията в служебното правителство, който иска да спре проекта. Иска да спре проекта, но няма да му се получи. Очаквам до 2 години да бъдат готови всички процедури, след което да имаме отговорно правителство, което да ни помогне“, заяви Росица Кирова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков