Борисов издава неувереност за изборните резултати, ГЕРБ отсега отказват дебати

Александра Маркарян 04 октомври 2016 в 18:03 6143 5

"Бойко Борисов в никакъв случай не издава увереност, издава неувереност. Заплашва своите, че ако не бъдат достатъчно активни в изборите и не постигнат достатъчно добър резултат, ще бъдат заплашени от предсрочни избори и ако някой депутат си прави сметката, че няма да тича достатъчно, за знае, че може да загуби депутатското си място. Плаши и българския народ - явно пиарите му сигурно са му внушили, че българите не искат прекалено много избори и сега, като отиват да гласуват на президентски, биха предпочели следващите да са малко по-нататък. Използва тези страхове, за да нагнетява напрежение. Смятам, че това издава неувереност. Има редица други признаци, които показват, че съвсем не са уверени в изборните резултати: начинът, по който ГЕРБ започна кампанията; начинът, по който процедират."

Това заяви кандидатът за президент на коалицията "Движение 21 - НДСВ" и лидер на Движение 21 Татяна Дончева днес на пресконференция за представянето на видеоклипа, слогана и сайта на кампанията на кандидат-президентската двойка Дончева - Минчо Спасов.

"Поведението на ГЕРБ издава, че ние сме най-непредпочитаната двойка за балотаж, - каза още Дончева. - Нашето присъствие на балотажа показва всички изгледи ГЕРБ да бъде преборен. Затова например те още отсега са започнали да отказват всякакви дебати извън Румен Радев, да отказват всякакви участия с хора, които могат да бъдат реална конкуренция и които могат да получат протестния вот."

Според нея единственото, което имат ГЕРБ е организационно предимство, но не и предимство по отношение на кандидатите си за президент и вицепрезидент.

"Ако публика на нашето състезание с г-жа Цачева е Божидар Димитров, трябва да призная предварително поражението. Но тъй като силно се надявам и съм убедена, че българският народ не се състои от Божидар Димитровци, а от хора, които имат очи, уши и ум да гледат, да чуват и да разсъждават. Смятам, че е безпредметно да убеждавам българския народ, че аз съм по-добрият кандидат. Аз съм просто по-добрият кандидат", заяви Дончева.

Ние сме в час за задкулисните играчи, за играчите зад сцената, за това кой какво прави, защо го прави, от кого зависи, какви са лостовете на властта, какви механизми могат да променят взаимоотношенията, да родят други резултати. Ние не сме нечие лоби, никой не може да ни застави да кажем "да" или "не". Затова бихме били много ефективни в президентството, защото сегашната изпълнителна власт и всяка следваща биха имали сериозни затруднения да правят каквото си искат, да прокарват каквото си искат по начина, по който си искат и въобще да продължим тази схема на възстановяване на тоталитарната машина, позната от преди 20 години, обясни лидерът на Д21.

Че привидно невъзможните за решаване проблеми всъщност имат изход внушава и предизборният клип на Дончева.

Той е базиран на логическата задача, в която с една лодка трябва да бъдат превозени вълк, овца и сено, без овцата да изяде сеното, а вълкът - овцата. На клипа, заснет на яз. Искър, Дончева действително вози в лодка овца, вълк и сено.

Слоганът на кампанията й е "Решителен и отговорен президент".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

6

данван

20.02 2017 в 13:41

Няма да я огрее

21668

5

Руслан

05.10 2016 в 23:52

Много проста хурка тая. Много!

10538

1

Black Hex

04.10 2016 в 18:23

Ма приготвили са чувалите бе-е-е-еееее!
Кое не ти е ясно?
Какво ше се занимават с теб с някакви измислени дебати?!
Искала дебати.
И аз искам Мазерати...
ма на - шорошомолките ми предлагат да карам само Армата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!