Близнашки: Да си пожелаем правителство, толкова чакано и бленувано през последната година

Offnews 05 октомври 2014 в 10:14 3406 1

Георги Близнашки
Служебният премиер упражни правото си на глас малко след 10.00 часа

Това, което очакваме от българските граждани - те са суверенът и днес те имат думата. От начина, по който ще гласува българският, народ ще произтекат важни последици, защото всички си даваме сметка, че трябва да реформи и трябва да има легитимен резултат на изборите и да бъде излъчено едно силно правителство.

Това каза премиерът Георги Близнашки, който упражни правото си на глас малко след 10.00 часа днес в Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов” в столичния квартал „Изток”.

"В днешния ден българските граждани имат думата. Всички си даваме сметка, че се натрупаха твърде много проблеми и ще се наложат доста спешни и тежки реформи. За тази цел трябва да имаме легитимен резултат на изборите, в крайна сметка да бъдем излъчено едно силно политическо правителство. Нека си пожелаем през следващите няколко дни да се отиде към създаване на това правителство, толкова чакано и бленувано през последната една година”, коментира още Близнашки.

Близнашки каза, че служебното правителство е направило всичко възможно за протичане на нормални избори. "Мисля, че всички си давате сметка, че усилията, които положихме през тези два месеца, дават резултат. Не е имало сериозни ексцесии, характерни за предходни избори. В днешния ден всички изборни секции са отворили навреме. Изборният ден е започнал своевременно. Да се надяваме, че така ще завърши и днешния ден. Искам да призова всички български граждани да излязат да гласуват", каза още премиерът. 

Направихме всичко възможно, за да създадем нормална обстановка в страната, надяваме се всички да останат доволни, допълни Близнашки.

„Във всички мои изявления през последния месец съм бил пределно ясен - не може страната да се управлява повече от служебни или експертни правителства. Трябва да има политическо правителство – правителство, с което се ангажират основните политически сили, които са спечелили изборите. Не знам каква ще бъде формулата, всичко това зависи от резултатите на изборите, но е нужно политическо правителство, защото реформите са изключително тежки", коментира той. 

"Служебното правителство изпълни своята мисия. Ние ще продължим да управляваме, докато се излъчи политическо правителство. Няма да преустановим нашата дейност. Има неща, които сме започнали и трябва да бъдат довършени. Надявам се, че политическо правителство ще бъде сформирано във възможно най-кратки срокове”, подчерта Близнашки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови