Студенти се оплакаха, че им задържали книжките за заверка и не могат да гласуват

Offnews 05 октомври 2014 в 09:52 3086 0

Три сигнала за нарушения в изборния ден вече са постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК), каза говорителят на комисията Камелия Нейкова.

ЦИК разглежда сигнал от студенти в УНСС, които алармирали, че студентските им книжки били събрани за заверка и не са им върнати, за да гласуват. ЦИК ще излезе с указания към университета да бъде създадена организация за бързото връщани на книжките на студентите. Ако това не може да се случи от ръководството на университета ще трябва да издадат удостоверения, така че студентите да могат да гласуват до края на изборния ден. 

Другият сигнал е от гражданин от Плевен с увреждания, който е заявил, че иска да гласува с подвижна избирателна кутия, но не е подал необходимото заявление за това в срок.

Третият получен до този час сигнал за нарушение в ЦИК е свързан с това, че член на Секционна избирателна комисия и  регистриран наблюдател са роднини, но това не представлява нарушение на Изборния кодекс, където такава забрана не
съществува.

Като най-сериозен от тези сигнали Нейкова определи този в  УНСС, още повече, че по отношение на гласуването на студентите  от страна на ЦИК бе изнесена широка разяснителна кампания как трябва да гласуват и до тази ситуация по думите ѝ категорично не е трябвало да се стига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !