Американецът, чиято глава струва $ 2.5 милиона (видео)

29 септември 2012 в 07:12 3443 2

Д-р Тери Джоунс
Д-р Тери Джоунс

Името му нашумя преди няколко години, когато реши да бъде един от малцината американци, посмели първи да се опълчат срещу Аллах и мюсюлманите. Той противодейства на терористичните атаки от 11 септември като запали Корана и нарече това “празник”. Той е ревностен християнин, който смята, че има начин за справяне с ислямската агресивна инвазия. Но неговият начин не е да подаде другата буза.

Тери Джоунс е американски пастор, кандидат за президент на Америка, участвал е в разпространението на скандалния филм ,,Невинността на мюсюлманите” и за главата му има обявена награда. В ексклузивно интервю Джоунс обясни своята нетолерантна философия и призна, че е един от „виновниците” , които разпалиха мюсюлманските духове в цял свят.

Биографията на д-р Джоунс е колоритна. След като прекарва 30 години в немския град Кьолн, е помолен да напусне основаната от него църква и поста главен пастор (2008 година). Членовете на църквата разказват, че не са били съгласни с радикалните му възгледи относно християнството. По-късно в отговор на атентатите от 11 септември Тери Джоунс основава движението „Изправи се Америка” и обявява 11 септември за „Национален ден за горене на Корана”.

През 2012 година той активно участва в разпространението и популяризирането на филма „Невинността на мюсюлманите”, който според него много достоверно представя истината за живота на пророка Мохамед. Освен мюсюлманите той често критикува президента Обама. Според Джоунс американската дипломация не трябва да бъде толкова снизходителна и дружелюбна със застрашаващите ги ислямисти. Всъщност част от предизборната платформа на кандидат-президента Тери Джоунс е забраната на живот по правилата на Шериата.

Преди месец властите в Берлин забраниха на Тери Джоунс да стъпва на територията на Германия, след като бе поканен да представи филма ,,Невинността на мюсюлманите”. Във видео обръщение кандидат-президентът разкритикува това решение и го обяви за нарушаване на гражданските му права.

Д-р Тери Джоунс разкри и подробности за местонахождението на продуцента на филма и даде своята присъда за крайния ислям.

Ден след интервюто продуцентът на „Невинността на мюсюлманите” беше арестуван и беше издадена заповед за арест на самия д-р Джоунс. Това може би е последното му интервю на свобода.

Мартин Карбовски

Цветалина Ананиева

www.lentata.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!