Quantcast

Увеличиха капитала на дружеството за строителството на спрения Бургас-Александруполис

OFFNews Последна промяна на 13 април 2016 в 12:07 1508 0

Увеличиха капитала на дружеството за строителството на спрения Бургас-Александруполис

Правителството увеличи капитала на „Проектна компания нефтопровод Бургас – Александруполис БГ“ ЕАД 88 хил. лв. чрез емитирането на 880 броя нови акции.

Средствата за увеличаването на капитала са предвидени със Закона за държавния бюджет на Република България за 2016 г. Правителството прие и постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на финансите за 2016 г. и централния бюджет за придобиване на акции от държавата във връзка с увеличаване капитала на търговското дружество.

Така „Проектна компания нефтопровод Бургас – Александруполис БГ“ ЕАД ще изпълнява своите финансови ангажименти през 2016 г. като акционер в международната компания „Транс Болкан Пайплайн Б.В.“, регистрирана в Амстердам. Компанията е създадена по силата на Междуправителствено споразумение за сътрудничество в строителството и експлоатацията на петролопровода Бургас – Александруполис. В нея участие 51 процента държат руски компании, а останалите 24.5 на сто са гръцки. Част от средствата ще бъдат резервирани за поемане на евентуални разходи при възможна данъчна ревизия на четирите закрити юрисдикции на компанията в Холандия и трите страни по споразумението.

Миналия ноември стана ясно, че България съди Русия и Гърция за отказа им да ликвидират общата компания "Транс Болкан Пайплайн". Тогава в компанията бяха вкарани 38 хил. лв., за да продължи да изпълнява ангажиментите си в проектната компания, докато върви стартираното съдебно производство пред търговския съд в Холандия за ликвидация на смесеното дружество.

Сегашните средства ще се дадат от централния бюджет на финансовото министерство, което е собственик на "Проектна компания нефтопровод Бургас - Александруполис БГ" ЕАД, за да увеличи капитала му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !