Trisa открива център с 30 работни места в Елин Пелин

ОFFNews 30 юни 2014 в 13:05 7617 1

TRISA

Швейцарската компания Trisa - един от големите световни прозиводители на пасти и четки за зъби и други продукти за устна хигиена - отваря свой логистичен център край град Елин Пелин.

Инвестицията в него е за над 6 милиона лева и се очаква да осигури около 30 нови работни места.

От Българо-швейцарската търговска камара съобщиха, че „ТРИЗА” ООД България е получило сертификат за инвестиция клас А за изграждането на центъра.

Комплексът ще е на площ от 3000 кв. м. Чрез инвестицията компанията предвижда да започне разширение на пазарите си в страните от Източна Европа, Русия и бившите съветски републики. С развитието на този проект в базата край Елин Пелин е възможно да бъдат извършвани и отделни производствени дейности в бъдеще.

„ТРИЗА” ООД е основана в България през 1996 г. Към момента тя е единственото дружество от фирмената група TRISA HOLDING AG, създадено извън Швейцария. 

Швейцарската компания е основана през 1887 г. в Кулмерау, Швейцария. През последните години тя е водещ световен доставчик на четки за зъби и продукти за устна хигиена. Дневно над 1 милион четки за зъби, произведени по най-стриктните критерии за качество напускат ултрамодерните производствени съоръжения. От тях 95% се изнасят в над 80 страни.

Успехът на TRISA се основава на силна корпоративна култура, системно управление на иновациите и смела инвестиционна политика, поясняват от компанията. Всички работещи в TRISA са акционери и имат дял в общия успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови