Три жалби спират търга за 88 млн. лева за нова тикет система в градския транспорт на София

Светослав Метанов 08 юни 2017 в 17:45 6794 3

Три жалби спират временно търга за за интегрирана автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт в Столична община, който е с внушителния бюджет от 88 милиона лева без ДДС.

И трите жалби са подадени днес. Те са подадени в Комисията за защита на конкуренцията от "Глобал Софтуеър Солюшънс" ЕООД, "Бърнърс енд Зимар" АД и "Аосиа България" ЕАД.

И трите компании настояват за спиране на процедурата, но до момента не е ясно какви са възраженията им срещу обществената поръчка с щедър бюджет.

В средата на май Центърът за градска мобилност обяви търг за интегрирана автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт в Столична община.

Замисълът му е до 2020 г. хартиените билети и перфораторите да бъдат заменени от нова електронна система за таксуване.

Компанията, която ще изгради системата, ще работи за общината 10 години и ще получава по определена сума на месец, така че доставките и дейностите, събрани заедно, достигат 88 млн. лева без ДДС.

Срокът за подаване на оферти бе до 13 юли 2017 г., но сега сроковете ще се отложат за неопределено време, тъй като след произнасянето на КЗК сагата ще продължи във Върховния административен съд.

Новата тикет система е замислена да обхваща всички видове градски транспорт, включително и метрото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!