СОС към Стойнев: Няма да продадем "Топлофикация" за 1 лев

Нели Чолашка 12 декември 2013 в 17:02 2633 0

Кметът Йорднака Фандъкова и председателят на СОС Елен Герджиков.
Кметът Йорднака Фандъкова и председателят на СОС Елен Герджиков.

 

Ние сме категорични, че няма да продадем "Топлофикация-София" за 1 лев, колкото и апетити за това да има.

Това обяви днес председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков по повод изказването на енергийния министър Драгомир Стойнев пред икономическата комисия вчера, в което той препоръча общинското дружество да бъде приватизирано.

Усилията на Столичната община през последните години бяха насочени към стабилизиране на дружеството и резултатите са на лице – столичната „Топлофикация” не само се издължаваше напълно през последните три години, но дори успяваше да инвестира в модернизация на производството и мрежата, което е единствения начин да бъде предоставяна на столичани качествена услуга на поносими цени, пише още в позицията на Герджиков.

Председателят на СОС определи поведението на министър Стойнев по отношение на "Топлофикация-София" като некоректно, защото той много добре знае, че държавата в лицето на ДКЕВР стои на входа и изхода на дружеството.

Той напомни, че комисията определя и цената на природния газ, и цената на крайния продукт.

"Няма значение колко кмета се сменят в София, докато министърът на енергетиката е от БСП. За всички нас водещ трябва да е общественият интерес, затова моля министър Стойнев да не се опитва да попълва дупките в енергетиката със сметките на софиянци", коментира още Елен Герджиков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша