Стойнев: Наредбата за топлоснабдяване ще бъде отменена

OFFNews 06 ноември 2013 в 22:00 2997 1

Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев

 

В следващите дни ще бъде подписана Заповед за отмяна на Наредбата № 16-334 за топлоснабдяването. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на заседание на парламентарната комисия по енергетика.

Притеснен съм от писмата, които получавам от Асоциацията на топлофикационните дружества и на топлинните счетоводители за възможно забавяне при настройване на софтуера. За да бъдат спокойни гражданите и да не получават сметки по две различни методики за предстоящия отоплителен сезон, е най-разумно наредбата да влезе в сила от следващия отоплителен сезон, каза Стойнев.

Той твърди, че с проекта на Наредбата са запознати всички заинтересовани страни - Столичен общински съвет, Топлофикационните дружества, Асоциацията на топлофикационните дружества, Асоциация на топлинните счетоводители и Техническият университет.

Министърът подчерта, че по време на изготвянето й са взети "под внимание обективни предложения на Столичен общински съвет, Федерация на потребителите, Асоциация "Активни потребители", Гражданско движение "ДНЕС", както и представители на гражданската квота".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!