Пускат парното в София на 11 ноември

Нели Чолашка 08 ноември 2013 в 16:34 2638 0

Парно. Снимка: БГНЕС
Парно. Снимка: БГНЕС

„Топлофикация София” започва поетапното пускане на отоплението в столицата от понеделник – 11 ноември 2013 г., във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващата седмица, съобщиха от компанията.

Оттам твърдят, че вече са на лице двете условия по Наредба за топлоснабдяване за пускане на парното - среднодневна температура под 12 градуса в три последователни дни и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

През следващите 5 дни поетапно ще бъде включено отоплението на клиентите в следния ред: болници, детски и учебни заведения, жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители.

От началото на октомври "Топлофикация" пуска парното на сградите които изрично са пожелали. До момента е пуснато на 228 сгради - 55 детски ясли и градини, 15 училища, 10 болници, 18 посолства, 85 административни сгради и стопански потребители и 45 жилищни сгради.

Има възможност клиентите да поискат пускане на парното на по-късен етап като подадат заявление подписано от общото събрание на етажната собственост.

От дружеството напомниха, че при първоначално пускане на парното в цялата сграда домакинствата трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не влезе въздух в тях.

Клиентите трябва и да проверят електронните уреди за дялово разпределение - ако дисплеят им е угаснал, незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител. 

От началото на този отоплителен сезон "Топлофикация-София" има нова програма за лоялни клиенти - 3% отстъпка, ако месечната сметка бъде платена в срок и 50% отстъпка от първата сметка при сключен договор за плащане на парното и топлата вода на 12 равни вноски.

Най-важното
Всички новини