"Софийски имоти" и "Галатея" подадоха документи за сливане в КЗК

OFFNews 25 септември 2014 в 10:49 1864 0

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна производство във връзка с обединението на общинските дружества, собственост на Столичната община - "Софийски имоти" и "Галатея 2002".

От КЗК са преценили, че операцията ще окаже въздействие върху пазара на недвижими имоти в страната и затова ще изготвят оценка на планираните действия. КЗК призовава заинтересовани лица да дадат своето становище във връзка с нотификацията.

Столичният общински съвет (СОС) реши на 24 юли „Галатея 2002“ да стане част от „Софийски имоти“ заради сериозни финансови загуби на "Галатея" през последните години (имаше и идея дружеството да бъде приватизирано).

В решението на СОС е записано, че вливането на „Галатея 2002“ в „Софийски имоти“ трябва да стане без увеличаване на капитала на приемащото дружество. Разходите по обединението ще се поемат от „Софийски имоти“.

„Галатея 2002“ управлява множество имоти, сред които училищни лагери и хотели по Черноморието и във вътрешността на страната. През годините част активите на дружеството бяха приватизирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови