Шефът на БДЖ призна: Без пари от държавата железницата спира, няма пари за заплати

OFFNews 01 юни 2018 в 09:11 6474 3

„Ако няма държавна намеса в БДЖ, а смятам, че това трябва да бъде направено, железницата трябва да спре”, категоричен е Владимир Владимиров, изпълнителен директор на БДЖ.

Както OFFNews пръв съобщи кредиторите на компанията вдигнаха червен картон на ръководството на компанията и наложиха запор на сметките на "БДЖ-Пътнически превози". По-късно транспортният министър обяви, че ако се вземе помощ за БДЖ от бюджета, то тя ще бъде заем.

„От сметките има изтеглени 20 млн. лв. Съдът е определил да бъдат взети 40 млн. лв., като на този етап са изтеглени половината”, поясни Владимиров пред бТВ.

По думите му за момента положението в железниците в краткосрочен план е спокойно, защото са побързали да изплатят заплатите преди сметките да бъдат запорирани.

„Следващият месец обаче ще бъде много голям проблемът – няма да е само заради заплатите, няма да можем и на доставчиците да плащаме”, каза Владимиров

Според легендарния централен нападател на футболистите аматьори от "Локо БДЖ" "държавата трябва да се намеси с една сума", както е направила в края на миналата година и остатъкът от втория облигационен заем да бъде платен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

01.06 2018 в 14:07

Уникална е снимката към материала.Обобщава състоянието на БДЖ.

15914

1

поп Дръвчо

01.06 2018 в 11:49

Ще спре, ами. Много крадете - от шефчето до последния байчо с чука.
 
X

Да помогнем на украинските деца!