Чистка в БДЖ: Уволниха служители, разкрили далавери в компанията

OFFNews 31 май 2018 в 14:39 24702 5

Експертите от отдел "Вътрешен контрол" в БДЖ-Товарни превози, които разкриха далаверите с фиктивни ремонти на локомотиви в предприятието и куп други нарушения в дружеството, са освободени от работа, научи OFFNews.

Формалният повод е, че целият отдел се закрива, но само на трима неудобни са дадени заповеди за освобождаване, докато останалите им колеги са преназначени на други длъжности. Изгонените от компанията са специалистите Петър Бръснаров, Борислав Илиев и Георги Нешев.

Бръснаров бе един от източниците, цитирани при тв разследването на журналиста от Нова телевизия Марин Николов за порочни практики в държавното жп.

Веднага след вчерашното им освобождаване управителят на БДЖ-Товарни превози Любомир Илиев е издал абсурдна заповед. С нея се разпорежда Бръснаров, Илиев и Нешев "да не бъдат допускани в административни сгради и обекти на БДЖ, както и да не им се предоставя информация и документи по никакъв повод".

"Въпрос е защо след като според ръководството ние сме виновни, няма фиктивни ремонти, няма извънреден труд, безстопанственост и футболисти не ни уволни дисциплинарно. Взимаха ни обяснения изпратихме им подробен доклад с документи за фиктивните ремонти-какво стана. След като сме виновни и лъжем защо не ни уволниха", коментира Бръснаров по повод закриването на отдела, в който работи досега.

Толкова ли сме важни, толкова ли ги е страх от нас, че за да могат да се отърват от нас събраха борда на директорите начело със зам.-министъра на транспорта Велик Занчев и закриха цял отдел „Вътрешно фирмен контрол” и от него направиха два, за да спасят останалите служители, любопитен е той.

Новите два отдела са "Предварителен контрол" и "Последващ и постоянен".

Защо управителя го е толкова страх от нас, че пуска и телеграма. Ако всичко е наред, ако няма престъпления, корупция и злоупотреби в това дружество от какви документи се плаши да не излязат наяве в публичното пространство", пита Бръснаров пред OFFNews.

Според него ръководството на БДЖ вярва, че с освобождаването им може да сплаши и да затвори устата на всички служители в дружеството.

"Не са ли се замислили господата от борда на директорите, колко смешни, жалки и страхливи изглеждат в очите на хората с подобно закриване на отдел, за да могат да се отърват от трима служители", каза още Бръснаров.

Според него ръководството на дружеството показва безпомощност пред истината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5800

5

Тито

05.06 2018 в 10:52

Сталин го убиха, ама той живее сега в сърцето на Любомир Илиев.

6109

3

Azarael

31.05 2018 в 19:48

Това правителство ми се струва че ако само не реши да си "обира
крушите", още тази зима след поредните увеличения на тока и парното ще взриви недоволството в страната и най-сетне ще изкара този
скапан народ по улиците и площадите . . .

12415

1

senester

31.05 2018 в 15:15

Те ако не са "смешни,жалки и страхливи", няма да са на тези постове. Специална селекция. И не само в този сектор и не от скоро е така...