Санирането ще продължи, ако има още милиард в бюджета

OFFNews 23 ноември 2016 в 09:45 6525 4

Снимка БНТ

Временно е преустановено сключването на договори по програмата за саниране. Всички сгради в текущо изпълнение продължават по програмата, каза регионалният министър в оставка Лиляна Павлова по БНТ.

Новите договори се спират, за да не бъде надхвърлен одобреният бюджет от 1 млрд. лева. Ние предложихме увеличение с още милиард, но трябва да получи своя мандат тази програма, добави Павлова. Тя обясни, че им е нужна подкрепата на парламента, понеже са кабинет в оставка.

Чакаме да минат дебатите, надявам се най-късно януари парламентът да подкрепи още милиард, тъй като нуждите са безспорни и дано продължи програмата, независимо кой управлява, коментира Лиляна Павлова.

Вторият милиард е дългосрочно финансиране, затова ни трябва подкрепа в парламента. До решението, не може да се сключват договори, защото - ако надскочим бюджета от милиард, може да бъдем подведени под наказателна отговорност, каза регионалният министър в оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

3

mendi

23.11 2016 в 10:18

E добре де, нали изтеглихме едни бързи 16 млд миналата година и се тръбеше на ляво и на дясно че с част от тия пари ще има стиропор на корем!
Ама айде дръпнете още едно бързо кредитче докато не са назначили служебното или си подгответе почвата за следващия заем който ще изтеглите като дойдете пак на власт...
 
X

Да помогнем на украинските деца!