Програмата за саниране не била спряна, но парите свършили

OFFNews 22 ноември 2016 в 09:34 5902 4

Програмата за саниране не била спряна, но парите свършили

Снимка МРРБ

Националната програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряна, съобщават от пресцентъра на регионалното министерство.

В съобщение до медиите се посочва обаче, че кметовете са уведомени временно да преустановят сключването на нови договори, докато парламентът приеме бюджет 2017 и потвърди продължаването на програмата. Причината е, че сключените до момента договори са достигнали сумата от 1 млрд. лв., заложена в бюджета и в постановлението за изпълнението на програмата.

Правителството в оставка предложи увеличение с още 1 млрд. лв. на бюджета на програмата, но на този етап не можем да гарантираме приемственост и нейното продължаване предвид, че останалите партии в парламента се обявиха срещу продължаване на санирането. Не може да поставим под риск и да оставим финансово необезпечени договори, ако останалите партии не подкрепят нейното продължаване, уточняват от пресцентъра.

Близо 2000 чакат за саниране по националната програмата, а в бюджета за тази година има средства за саниране на други 2019 сгради, каза министър Лиляна Павлова.

Докато НС не приеме проекта на бюджет за 2017 г., нямам право да дам съгласието си и кметовете да сключват финансово необезпечени договори. Позволя ли това, следващата седмица съм първи клиент на прокуратурата, посочи министърът в оставка.

Правителството в оставка предложи увеличение с още 1 млрд. лв. на бюджета на програмата, но на този етап не можем да гарантираме приемственост и нейното продължаване, като се има предвид, че останалите партии в парламента се обявиха срещу продължаване на санирането, обясниха от ръководеното от нея ведомство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

22.11 2016 в 11:20

Типичните тоталитарни трикове за сплашване и подчиняване на обществото. БОКЛУЦИ!!!

29217

2

Лопе де Вега

22.11 2016 в 10:57

Народът е виновен! Ако бяхте избрали цачката щеше да има пари. Сега - бай...

Поздрав!

12201

1

nali

22.11 2016 в 10:18

Усещам как ръката ми бавно започва да се извива зад гърба!