Без майтап: Лиляна Павлова спря безплатното саниране

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2016 в 19:28 40623 4

След като седмицата преди балотажа се шегувахме, че ако ГЕРБ загубят изборите ще настане апокалипсис, магистралите ще изчезнат и слънцето няма да изгрее, днес министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова е уведомила кметове на общините в страната да преустановят сключването на нови договори по Националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от МРРБ.

Причината: с процедурите по приемането на държавния бюджет за 2017 г., обстоятелството, че правителството е в оставка и не може да гарантира приемственост на политиката, както и поради достигането на разполагаемия към момента финансов ресурс от 1 млрд. лв. по програмата.

Павлова предлага на местните власти от 22 ноември т.г. да спрат да подписват нови договори с външни изпълнители до осигуряването на допълнителен финансов ресурс. Финансирането за сключените досега договори е обезпечено и те ще продължат да бъдат изпълнявани, увериха от строителното ведомство.

Между двата тура на президентските избори един от заместниците на Павлова и няколко кметове от ГЕРБ направиха апокалиптични прогнози за това какво ще се случи, ако Цецка Цачева не бъде избрана за държавен глава. Основен сюжет беше, че санирането ще спре.