Реформатори питат Лукарски за разликата в цените на горивата

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2015 в 13:11 4112 6

Снимка БГНЕС, Архив

Депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов.

Депутатите от Рефрорматорския блок Мартин Димитров и Петър Славов внесоха пореден въпрос към изпълнителната власт, с който търсят причината за явното несъответствие между понижаващата се цена на петрола в световен мащаб и цените на горивата у нас.

След поредицата въпроси към вицепремиера Томислав Дончев и министър Владислав Горанов, депутатите внесоха и въпрос към министър Божидар Лукарски.

В своя въпрос Димитров и Славов питат каква е икономическата обосновка за съществената разлика от 20 стотинки и повече в цените на горивата в България през месец декември спрямо края на месец януари 2015 година, при значително по-ниска цена на петрола и еднакви нива на акцизни и данъчни ставки.

Високите цени на горивата са пречка пред растежа на икономиката и повишават цените на почти всички стоки. Това е и причината те да бъдат една от основните теми за двамата депутати.

Ръководството на Народното събрание отхвърли въпроса поради твърдяно несъответствие с Правилника за организацията и дейността на парламента. Според отказа, въпросът на двамата депутати за цените на горивата през месец декември 2015 година вече е задаван и министър Лукарски е отговорил през месец септември 2015 година.

Димитров и Славов обявиха, че внасят отново въпроса си с изричното настояване ръководството да не го отхвърля. „В противен случай бихме могли да предположим, че някои министри са пазени от неудобни въпроси“, обосноваха се те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.12 2015 в 14:41

След ерата Костов, СДС така и не успя да си намери свестен, честен и кадърен шеф! Всеки един след него е ужасно посредствена личност, с изключение донякъде на Н. Нейнски, а специално Лукавски изобщо няма смисъл да се коментира, наистина е леке върху сакото на Десницата! Моите уважения към двамата депутати, които наистина са изключително активни и неуморни по тези направления!

21.12 2015 в 11:13

И са напълно прави да питат-ама КОЙ ли ще им отговори!?
Че онази тлъста свиня с правешка четина,приятелчето на Боко,Златев,си прави каквото си иска....за да има за всички по верижката,а най-бедната нацийка в ЕС,да си плаща,като за световно......

19.12 2015 в 10:04

Много важно е пресата, било тя електронна или хартиена, да ни осведомява за реалните проблеми и заплахи...Икономическата култура тук още не е на ниво...Все още обаче, в блоговете има много по-детайлна и организирана информация...Например - http://bulgarianeconomy.wordpress.com/ ... Убедете се сами колко още имат да се учат "журналистите" от медиите, но както си е типично за БГ, на високите нива културата май е по-ниска отколкото на ниските...

18.12 2015 в 15:10

Този въпрос е редно да се отнесе до г-н Златев и Лукоил-Москва! :)
Ама Тиквата не дава да се пипа партньора му на белот.

18.12 2015 в 14:30

Не го занимавайте моля Лукарски с дреболии! Той е МИНСТЪР!
А иначе отговора му може да бъде нещо като: Незнам, нямам понятие, трябва да питам Златев и т.н.

18.12 2015 в 13:48

Това недоразумение лукавски и срам за Истинските седесари!
Рядко тъп и некадърен!До като се не гуши ще трябвя дя му търпим рибешката мутра!