Правителството одобри промени в бюджетите на две министерства

OFFNews 14 декември 2022 в 17:11 687 0

Снимка pixabay

Служебното правителство одобри промени по бюджетите на Министерство на труда и социалната политика и на икономиката и индустрията. 

Целта на измененията в социалното министерство е да се осигури нормалното функциониране на основните структури към министъра, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет. 

Чрез промените ще се гарантира финансово обезпечаване на извършени разходи за еднократни помощи на украински бежанци, получили временна закрила, както и социално-икономическата интеграция на афганистанските граждани, приети в България през август 2021 г. Изменението не променя общият размер на разходите по бюджета на министерството. 

Одобрените промени в бюджета на икономическото министерство ще са за персонал. "С решението се приема вътрешнокомпенсирана промяна на утвърдените разходи по политиките, в т.ч. по някои от програмите на Министерство на икономиката и индустрията, с цел преразпределяне на утвърдения бюджет за 2022 г. по показател „Персонал“, съобщават от МС. 

Предлаганото изменение не променя общия размер на утвърдените разходи по този показател за настоящата година. Целта е коректно отчитане и доближаване на бюджета по отделните политики и програми до размери, максимално близки до необходимите за тяхното изпълнение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови