Почивната база на НКЖИ в Добринище ще се продава на търг

Наддаването стартира от 608 000 лева

OFFNews 25 октомври 2023 в 16:07 7627 0

Добринище
Почивната база в Добринище.

Почивната база на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) в град Добринище, област Благоевград, ще бъде продадена на търг с тайно наддаване.

Наддаването се очаква след около два месеца, а началната цена ще е над данъчна оценка, която е 608 000 лева.

През последните години някога модерната почивна база в подножието на Пирин тъне в разруха. Твърди се, че в момента станцията е порутена и се нуждае от много сериозен ремонт. 

Почивно-възстановителен център Добринище се намира в полите на Пирин планина, в северната част на града. Тя разполага с 33 стаи и 3 апартамента. Всички стаи са със санитарен възел и са оборудвани с две легла плюс допълнителен диван. В стаите има телевизори. Всичките стаи са с южно изложение. Ресторантът е със 100 места за хранене.

На разположение на почиващите има дневен бар. Фоайетата на базата са оборудвани с телевизори и интернет. Станцията разполага и със заседателна зала с 35 места. Почивната база преди години работеше целогодишно. Организираха се излети в планината до близки хижи и други забележителности.

Преди 10 години повивната база в Добринище, която дотогава бе собственост на БДЖ, бе прехвърлена на НКЖИ по схемата "дълг срещу собственост". Жп превозвачът бе натрупал многомилионни задължения за неплатени инфраструктурни такси към релсовата компания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!