КФН предупреждава, че Глобал маркетс работи без лиценз

OFFNews 10 октомври 2014 в 20:04 2418 0

Комисията за финансов надзор предупреди инвеститорите, че дружеството „Глобал Маркетс” ООД няма лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник.

Лицензът на дружеството е отнет принудително от КФН за извършени от „Глобал Маркетс” ООД и неговия управител Йордан Моллов системни нарушения на Закона за пазарите на финансови инструменти и актовете по прилагането му.

Констатираните от КФН системни нарушения включват извършване на неправомерни действия с активи на клиенти, включително използване на парични средства на клиенти при сключването на сделки за собствена сметка на ИП.

Съгласно наличните в КФН данни, независимо от решението за отнемане на лиценза на „Глобал Маркетс” ООД, дружеството продължава да сключва договори с клиенти не само на територията на България, но и в други държави - членки на ЕС.

КФН не осъществява текущ надзор по отношение на дейността на дружеството като правомощията й към настоящия момент са свързани само с извършване на проверка, свързана с уреждането на отношенията с клиентите му, възникнали преди отнемане на лиценза на дружеството.

Предоставените на „Глобал Маркетс” ООД след отнемане на лиценза на дружеството финансови активи и парични средства от инвеститорите не са гарантирани от Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа.

Дейността на „Глобал Маркетс” ООД е свързана с повишен риск от злоупотреба с правата и интересите на инвеститорите, предупреждават от КФН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!