Quantcast

„Овергаз" обяви, че не е получавала писмо от „Газпром" за спиране на природния газ

OFFNews Последна промяна на 31 декември 2015 в 09:46 4385 3

Снимка overgas.bg

„Овергаз Инк." обяви, че не е получавала писмо от „Газпром Експорт" за спиране на природния газ от 1 януари 2016 година.

Компанията има сключен дългосрочен договор за доставка на синьо гориво с руското дружество до 2017 година. „Овергаз Инк." изпълнява всички поети ангажименти към контрагентите си. Компанията няма просрочени дългове към „Газпром Експорт", а нормални текущи задължения по доставката на газ - посочват от отдел "Публични комуникации" на „Овергаз".

„Овергаз Инк." е доставчик на синьо гориво за газоразпределителни дружества и индустриални абонати в страната. Най-големи са доставяните количествата за „Овергаз Мрежи", чиито потребители са над 55 хиляди домакинства и 3000 стопански консуматори.

Никой от клиентите на компанията не е застрашен от спиране на снабдяването с природен газ, твърдят от „Овергаз Инк."

В сряда вечерта премиерът Борисов събра ръководители на енергийни компании на спешна среща.

Причината е писмо на руската фирма "Газпром Експорт", в което се информира, че от 1 януари 2016 г. се предвижда нулево количество газ за всички битови потребители в България.

Става въпрос за около 200 000 домакинства, газифицирани в цялата страна.

„Писмото е адресирано до „Овъргаз” с копие до „Булгартрансгаз”. Срещу заявката на „Овъргаз” от 1 януари 2016 година са посочени нули, което означава, че „Газпром Експорт” не предвижда доставки за „Овъргаз” към настоящия момент. „Овъргаз” има около 200 000 абонати”, заяви в сряда пред Нова телевизия изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен.

Премиерът Борисов е разпоредил държавните дружества от газовия сектор да създадат нужната организация и да имат готовност да осигурят допълнителни количества природен газ при необходимост, уточни Коен.

Организация е създадена, необходимо е само "Овергаз" да се обърне към "Булгаргаз" за сключване на договор, за да могат клиентите на "Овергаз" да бъдат снабдявани, каза още изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.12 2015 в 11:15

Бъдете обективни и не пишете лъжите които са изгодни за Овъргаз.Напишете най сетне истината,че ако не е държавата,битовите абонати може да останат без газ!

А след няколко дена пак може да оплюете държавата колко е безотговорна,а не С.Дончев и Овъргаз.Нищо че няма да е вярно.

31.12 2015 в 10:39

На територията на червената мафия само лъжи, кражби, убийства и кьор фишеци за заблуда на простата и търпелива рая. Ползват се всякакви прийоми за да се мъти водата и апашите от кохортата на БКП - ДС - КГБ еничарите да опоскат безнаказано каквото е останало.

31.12 2015 в 10:31

Изключително лоша и непрофесионална статия. Първо опровергавате новината за писмото, а отдолу сте копирали текста от старата статия. Колко са домакинствата в крайна сметка? 55 000 или 200 000?