Отчетоха 8% спад в приходите от туризъм

OFFNews 06 септември 2015 в 12:35 3346 2

Отчетоха 8% спад в приходите от туризъм

Около 8% ще бъде спадът в приходите от туризъм по морето, показват данните на Бургаската туристическа камара за летния сезон. Според анализа близо 4 милиона евро не са влезли в хазната само за месец август, съобщава Нова.

Мръсотията във всичките й форми е сред причините, които гонят хората от нашето Черноморие, показва анализ на Бургаската туристическа камара.

Ниската хигиена в някои хотели, лошото обслужване, грубото отношение от страна на концесионери карат туристите да търсят по-добри места за почивка. Не само чужденците, но и българите.

За Станислав, избрал да почива в Китен, големият проблем са цените на шезлонгите и чадърите. За три дни е платил 200 лева, които покриват храната и спането. По думите му в Гърция същата почивка би му излязла по-скъпо.

Като цяло през август Бургаската туристическа камара отчита минимален спад в броя на чужденците по морето - едва около 2%. Загубили сме най-много туристи от Украйна, Армения и Кувейт, но сме спечелили повече почиващи от Дания, Естония и Литва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!