В разгара на лятото променят изискванията за настаняване на туристи

OFFNews 05 август 2015 в 07:51 2340 1

В разгара на лятото променят изискванията за настаняване на туристи

В разгара на лятото, министрите ще определят, в наредба, изискванията към местата за настаняване на туристи и към заведенията за хранене и развлечения, за да бъдат категоризирани със звезди от една до пет. С документа ще се определи и процедурата по отнемане на звезди, съобщава БНР.

Правителството ще приеме Годишен план за действие по Националната стратегия за повишаване на грамотността. Грамотността на децата през новата учебна година ще се повишава с популяризиране на четенето. За целта ще се организира национален маратон - подаряване и размяна на детски и юношески книги, училищните библиотеки ще бъдат обогатени. Планът предвижда още диагностициране на езиковото развитие на децата в края на първи клас, регионални външни оценявания на четивната грамотност в пети и шести клас, както и провеждане на национални изследвания, изготвяне на портфолио на учениците от прогимназиалните и гимназиалните курсове във връзка с равнището на грамотност.

Министрите ще одобрят и промени в закона за изпълнение на наказанието и задържането под стража. Текстовете предвиждат към затворите да се изградят поправителни домове за непълнолетни, със статут аналогичен на този на затворническите общежития. Към затворите, където това е възможно, ще се обособят арести, в които ще се преместят вече съществуващи в същите населени места. Предлага се нова регламентация на електронното наблюдение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови