Черноморските феодали подгониха туристите за диво къмпиране

OFFNews 30 юли 2015 в 21:17 24884 22

Снимка varna.topnovini.bg

Най-скандалните черноморски кметове започнаха масиран тормоз върху хората, които не искат да прекарат почивката си в бетонните хотели, изникнали под тяхна власт по морето.

Над 2000 души бяха изгонени днес от плажа „Корал“ с добре познатите хайки за диво къмпиране от времето на социализма.

В хайката участва и кметът на община Царево Георги Лапчев, който се прочу с това, че разреши бетонирането на дюните на Корал. После месеци наред не забелязваше строежа на местния лидер на ГЕРБ край Лозенец. Лапчев половин лято остави тъста на депутата от ДПС Йордан Цонев да събира незаконно пари от туристите на плажа Силистар при Синеморец и прекрати нелегалната практика чак след като се стигна до бой между охраната на депутатския тъст и туристите.

Като участник в шайката е представена и Изпълнителната агенция по горите.

Придружавани от полицията, хората на местните феодали пишат актове за незаконно къмпингуване в горски фонд, защитени територии или общински терени, палене на огън, замърсяване на природата. 

На „Корал“ е много замърсено, коментира кметът на Царево Георги Лапчев. За миналата година, от общината са сметнали, че са извхърлили 130 тона отпадъци само оттам. На неохраняемата ивица ще бъдат доставени контейнери и химически тоалетни, каза градоначалникът. Междувременно, от общината завишиха глобите за незаконно къмпингуване. Те вече варират от 200 до 2000 лв. Има написани множество актове през миналата година, но почти всички се обжалват, коментира Лапчев. Той призова да се къмпингува на разрешените за това места, като „Делфин“, „Юг“ и „Арапя“.

Разправата срещу туристите започна миналата нощ на Карадере край Бяла.

Карадере е плажът, на който мистериозен инвеститор, подкрепян от правителството на Орешарски, искаше да строи огромен комплекс.

Бетонирането на един от последните останали девствени плажове беше спряно сред реакцията на привържениците на почивката сред пририодата. Именно тези хора сега са жертвите на наказателната акция на местните феодали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!