Община Хасково планира да купи електробуси за 5 млн. лева

OFFNews 30 август 2019 в 12:21 3070 2

Община Хасково в партньорство с "Тролейбусен транспорт" ЕООД подаде проектно предложение „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в гр. Хасково, чрез доставка и експлоатация на електрически автобуси за нуждите на обществения транспорт“ по Оперативна програма „Околна среда“ на стойност 5 мил. лева.

Чрез проекта общината предприема мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух, чрез намаляване на вредните емисиите, намаляване на шума и вибрациите, подобряване на качеството на услугите на обществения градски транспорт.
Чрез осъществяването му ще се повиши привлекателността на обществената услуга, която жителите и посетителите на града да предпочетат пред използването на личен автомобил. С електрифицирането на подвижния състав на градския транспорт ще се подобри екологичната обстановка в централната част на град Хасково и ще намали антропогенното влияние върху околната среда, заявяват от кметството в южния град.

За изпълнението на проекта и постигане на неговите цели се предвиждат следните основни дейности: Доставка на 5 броя електробуси; Доставка на 5 броя бавнозарядни станции и 1 брой бързозарядна станция за електорбусите; проектиране и изграждане на захранващ кабел от ТИС-2 до тролейбусно депо за поемане на токовия товар от зареждане на електробусите; изготвянето на оценка за съответствие на инвестиционния проект и упражняването на строителен надзор и др. второстепенни дейности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

01.09 2019 в 22:01

Ето всичко по въпросът:

https://nauka.offnews.bg/news/Tehnologii_7/Na-pazar-za-elektrobusi-Instruktcii-za-kupuvacha-ot-Boian-Rashev_135541.h tml

13507

1

Малко сума за усвояване, 5 милиона. То, за Боковото ли, за Ганкиното ли, за Сийкиното ли?
5 мижави милиона, до къде я докарахме, за автобуси няма да останат пари