Нинова обвини Радев за бедността на хората, ПП били в съглашение с ГЕРБ

ПП съзря 'задкулисни договорки' между ГЕРБ и 'Демократична България'

Йорданка Веселинова 22 декември 2022 в 13:25 2452 1

Архив

Снимка БТА/Владимир Шоков

Асен Василев и Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини издигнатия от левицата президент Румен Радев за бедността на хората.

По думите ѝ той и служителите му в Министерски съвет обричат българите на глад и обедняване с решението да не внесат истински бюджет. 

Служебният кабинет първоначално изготви свой проектобюджет, който обаче беше посрещнат с много критики. Заради това служебният финансов министър Росица Велкова внесе не нов бюджет, а законопроект за удължаване на стария. Това беше в разрез със Закона за публичните финанси, в който е записано, че МС внася проектобюджет до 31 октомври.

Нинова съзря и съглашателство между ГЕРБ и "Продължаваме промяната". Причина за това ѝ изказване са резултатите от гласуванията по предложенията към удължителния закон на бюджета. Тя е на мнение, че политическите групи са се разбрали да отхвърлят всички предложения на БСП, които излизат извън обхвата на закона.

По думите ѝ "Продължаваме промяната" също имали недопустими по обхват предложения, но пък са били приети в комисия с гласовете на ГЕРБ. Нинова е на мнение, че това е доказателство за съглашателство между ПП и ГЕРБ.

Пленарната зала отхвърли предложението на ПП за увеличение на данъчни облекчения за работещи родители - за едно дете от 450 лева да бъде увеличено на 600 лева, а за две деца от 900 на 1200 лева. Предлагаше се то да бъде ползвано на тримесечна, а не на годишна база както е в момента. Тази идея бе приета миналия четвъртък в комисия с гласовете на на ГЕРБ и ДБ, които обаче днес бяха против.

Заради това депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев съзря в смяната на поведението "задкулисни договорки" за това "как да се прецакат младите хора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1930

1

Муню

22.12 2022 в 14:09

Нинова, я първо си гласувай хартийките, пък после виж там какво може по отношение на морала (като евро валутата, като оръжията за Украйна и тн., все морални неща), и най-накрая гледай за хората, както си правела до сега!