Лукарски: Лидер сме по привлечени инвестиции в аутсорсинг сектора

OFFNews 06 октомври 2016 в 15:59 7424 14

“Според годишната класация на Business Process Outsourcing and Shared Service Location Index 2015 България е на трето място в света по привлечени преки чуждестранни инвестиции в аутсорсинг сектора и на първо място сред страните в Европа". Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски при откриването на годишната конференция на лидерите на Европейската аутсорсинг асоциация.

Според него страната ни успешно се развива като перспективна дестинация за инвестиции в ИТ и аутсорсинг индустрията.

"Секторът на информационните и комуникационните технологии и този на аутсорсинг и бизнес услугите са сред основните двигатели за разкриване на нови работни места в страната, като в края на 2015 г. техният брой е над 42 000", каза още той.

Лукарски изтъкна, че Европейската аутсорсинг асоциация неслучайно е избрала именно София, за да постави началото на инициативата за въвеждане на Световен стандарт за аутсорсинг индустрията. Това според него е доказателство за успешното развитие на сектора в България и заслужено признание за страната ни, която през 2015 г. беше обявена за аутсорсинг дестинация на годината.

„Един от основните ни приоритети е да създадем предпоставки за развитие на страната като център на високотехнологични производства и услуги, отговаряйки на изискванията на потенциалните инвеститори за инвестиционен климат“, подчерта министър Лукарски. 

Той предупреди, че навлизането на големи международни компании на българския пазар води и до увеличаване на недостига на висококвалифицирани кадри.

"За аутсорсинг отрасъла в България най-сериозен риск в средносрочен план представлява наличието на квалифицирана работна ръка. Дуалното обучение е начинът за излизане от тази криза на пазара на труда", беше категоричен Лукарски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

14

Black Hex

07.10 2016 в 12:05

Професора изказва мнение, чесън също. Разликата между тях (визирам само тях, защото отново използваш случая да се отъркаш незаслужено о човек с позиция) е че първото МОЖЕ И да предизвива полемика, а второто е тесногръда обида.
И не навлизай във филологични препирни, защото пак ще си го отнесеш като бръмбар сламка. Търси "ориентираност към резулатата".

26179

11

ELPIDA

06.10 2016 в 23:52

Не може човек,който не владее поне два западни езика,не умее да прави финансов анализ;човек лабилен и негативист да бъде нает в аутсорсингова компания;да бъде изпратен на транзишън при толкова кофти фийдбек, чесън...


10538

10

Black Hex

06.10 2016 в 23:33

зарзаватко, как беше? "плащат ви малко и сте бедни щот сте..." Айде бе, не ти ли се пречупва да го напишеш като отговор? Писал си го най-малко 10-тина пъти последните седмици.
Да ти бях заковал доматите на жълтите павета, да бях!

Професоре, малко отклонение, съжалявам за намесата в разговора.

26179

7

ELPIDA

06.10 2016 в 21:42

Чесън, ако четеш внимателно, ще забележиш, че аз, El Dante и Професора сме на едно и също мнение.
Като човек, който е вътре в системата на аутсорсинговите компании имам претенцията да познавам нещата по-добре от теб.