Лукарски сложи петима директори на трима служители

ОFFNews 08 юли 2016 в 18:56 9648 7

Божидар Лукарски.

Министърът на икономиката, Божидар Лукарски, е назначил петима директори на предприятие с трима души персонал, стана ясно по време на днешния парламентарен контрол, съобщи "Дарик".

Става дума за неработещото старозагорско летище, обясни той, като добави, че там предстои да бъде разгърната тепърва нова индустриална зона, която първо трябва да получи своето ръководство.

"Предвид това и с оглед на добрата локация на имотите, настоящите усилия на Министерството на икономиката са насочени към възможността за изграждане на индустриално-икономическа зона, по подобие на икономическа зона София-Божурище, където да бъдат привличани инвеститори, които да подмомогнат социално-икономическото развитие на региона. Попълването на състава на Съвета на директорите до 5 души не е провокирано от политически или други цели, а е свързано единствено и само с потенциала за бъдещето развитие на проекта", каза Лукарски.

Според депутата от БСП, Георги Гьоков, назначените са от партията на Лукарски, а някои от тях дори не са стъпвали в Стара Загора.

"Развитието сега на летището в Стара Загора е насочено към индустриална зона и съответно има интерес от чуждестранни инвеститори, в това число китайци, които е логично, че няма да се срещат с хората, които продават билети, с чистачките и метачките, а ще се срещат с мениджмънта на дружеството, който е необходимо да бъде в по-тежък състав", отвърна министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12024

7

Мартин Томов

16.07 2016 в 21:38

Щом комунистите го критикуват, значи правилно е постъпил.
КОЛКОТО И ДА го плюят, човетък си върши ДОБРЕ работата и затова експертните комисиии в Мин. съвет, в Парламента и в Брюксел ГО ОЦЕНЯВАТ ОТЛИЧНО.
Икономиката при зададен от Брюксел ръст от 0,8% има ръст
3%.
Когато цифрите говорят - Троловете да мъчат!

20374

5

Стринка Минка

08.07 2016 в 23:37

Нормално е.
Самият Лукарски е министър на нещо с което няма нищо общо.

26179

2

ELPIDA

08.07 2016 в 21:08

А къде е юридическото лице?!

29585

1

Izalina

08.07 2016 в 20:56

Идеаллно. То у нас тъй се работи - с много вожд и малко индианец...

Пф. Искам в Япония
 
X

Да помогнем на украинските деца!