Лукарски: Готов съм да се срещна с работниците от „Автоелектроника“

Александра Маркарян 05 септември 2015 в 10:57 4145 2

Божидар Лукарски

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Божидар Лукарски

„Готов съм да се срещна с представителите на синдикалните структури към БРСП „Автоелектроника“ и да обсъдим техните притеснения, така както го правя винаги, когато имаме подобен казус в някое от предприятията към Министерство на икономиката“.

Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски след запитване на OFFNews по повод отвореното писмо от членове на синдикалните структури на КТ „Подкрепа“ и КНСБ към българо-руското смесено предприятие, в което те обявяват, че предложеният от Лукарски нов директор е политическо назначение на СДС на човек, който не е компетентен да управлява предприятието.

На обвинението, че предложеният за нов директор Георги Даракчиев е политическо назначение, Лукарски отговаря, че „г-н Даракчиев няма никакво отношение към СДС или Реформаторския блок“ и в този смисъл подобни твърдения са напълно неоснователни“.

„Сегашният директор инж. Славчо Терзиев е на договор за управление с опреден срок, който изтича. Въз основа на това българската страна е направила предложение за неговата смяна, което ще бъде обсъдено на предстоящото през ноември заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо сътрудничество. На него ще бъде дискутирано и предложението на руската страна за нов директор, както и вижданията на двете страни за бъдещето на предприятието“, се казва в прессъобщението на МИ.

От ведомството уточняват, че е започнала проверка на цялостната дейност на „Автоелектроника“ „във връзка с постъпили сигнали“.

Българо-руското съвместно предприятие (БРСП) „Автоелектроника” е разположено в индустриалната зона на Пловдив. Изграждането и дейността му се основава на спогодба между правителството на Народна република България и правителството на СССР за създаване на българо-съветско съвместно предприятие за производство на автомобилни електронни системи и техните компоненти от 30 януари 1986 г. Българската и руската страна участват поравно в предприятието. В Съвета на предприятието участват поравно представители на българската и руската страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews