Лили Павлова на внезапна проверка, работниците малко

OFFNews 27 септември 2015 в 13:48 6889 6

Снимка МРРБ

Внезапна проверка на изграждащата се Западна дъга на околовръстното на София направиха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров, съобщи МРРБ.

На терен липсват достатъчно работници и техника, установипа Павлова и Лазаров. Двамата изискаха от ръководителя на обекта да ускори работата и да съсредоточи повече машини и човешки ресурс, за да изпълнят обекта в срок. Съгласно договора за строителството Западната дъга трябва да бъде завършено в края на октомври. 

Западната дъга на СОП се явява естествено продължение на АМ „Люлин” и чрез нейното изграждане ще се осигури необходимата устойчивост на реализирания с европейски средства проект. Изграден, обектът ще осъществява връзка от и към Република Сърбия с изграждащия се магистрален пръстен у нас, като ще осигурява безконфликтно разпределение на локалния и транзитния трафик. 

Дължината на пътната отсечка е малко над 3 км, а стойността й е над 47,8 млн.лв., осигурени от ОП „Транспорт“ 2007-2013г. Изпълнител е дружество по ЗЗД „Трейс СОП“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!