КЗК отмени решение на АПИ за Западната дъга на околовръстното

OFFNews 13 август 2015 в 16:35 4943 0

Обществената поръчка за изпълнител на Западната дъга трябва да продължи. Това постанови Комисията за защита на конкуренцията, която отмени като незаконосъобразно решението на шефа на АПИ за прекратяването й. 

Мотивът за спиране на „Определяне на изпълнител за строителство на обект: Път II-18 „Софийски околовръстен път - Западна дъга в участък от км 0+780 до км 6+309“ е, че всички подадени оферти не отговарят на обявените условия. 

Според проучването на КЗК обаче "констатираните от страна на комисията за разглеждане и оценка на офертите и от възложителя несъответствия в ценовото предложение на жалбоподателя ДЗЗД Обединение „Европейски пътища“ по своя характер съставляват допуснати технически грешки, които не опорочават самото предложение". 

Затова КЗК връща преписката на възложителя за продължаване на процедурата от етап разглеждане и оценка на ценовите предложения.  

„Западната дъга на Софийския околовръстен път“ е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор IV на Трансевропейската транспортна мрежа, свързващ Видин с Кулата.

В момента се изгражда участък 1 от Западната дъга с обща дължина 3,009 км., който трябва да е готов през октомври.

Строителството на участък 2 включва директно трасе и реконструкция на Софийския околовръстен път в този участък. Началото на обекта започва на около 70 м след пресичането на река Какач. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!