Quantcast

Каролев: КТБ не е източена, беше създадена паника от един прокурор

OFFNews Последна промяна на 22 август 2014 в 09:36 21423 22

Владимир Каролев

"Има два закона, които влизат в сила в случая „КТБ" - Закона за кредитните институции и Закона за банковата несъстоятелност. Вчера категорично се разбра, че няма никакво изнасяне на пари с чували от КТБ. Цялото объркване дойде от един прокурор, който прочете по БНР, че са изнасяни пари с чували, а това беше прехвърлено като изречено от БНБ".

Това обяви икономистът Владимир Каролев пред Нова телевизия.

По думите на Каролев три одиторски фирми ще оценят капиталовата адекватност на банката и ще излязат с цифра.

„Много е важно каква ще е тя. Ако цифрата е отрицателна, моментално се минава към фалит и се започва с осребряване на активите на банката, след което се изплащат парите", обясни Каролев.

„Аз не съм съгласен с това. Дори резултатът от този одит е силно отрицателен, ще се появи капиталова дупка, която, преди да се пристъпи към несъстоятелност, може да се запълни", контрира финансистът Стоян Александров.

Той смята, че преди това трябва да се направи всичко възможно този отрицателен капитал да бъде попълнен. Това може да стане от действащите акционери, за сметка на депозитаря в банката, или от трети лица.

„Проблемът с капитала се решава, но остава проблемът с ликвидността. В деня, в който банката отвори, тя веднага ще бъде затворена, тъй като няма да има пари", прогнозира Александров.

Според него е малко вероятно банката да бъде спасена при положение, че няма работещо правителство и парламент. Според експертите не е реалистично банката да бъде отворена на 21 септември.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2014 в 19:10

До долу бкп,
На мене никой не ми се отчита с документи, и не получавам сводки от Данс, БНБ и др.
Опитвам се да събера 2 и 2 от това което стига до нас,гражданите. И когато дори и създателят на валутният борд у нас-Стив Ханке ни казва че КТБ е пирамида, най-естественото е да си направиш такива изводи. Вие да не би да правите други?
Виждаме,че хората зад Доган се опитват да девалвират задълженията си, даже и да не ги платят- по възможност.
Знае ,се че интригите около КТБ се разиграха, като тръгнаха и парите по Южен поток. С кое от това не сте съгласен?

23.08 2014 в 18:56

Марулке ,какъв интересен и интелектуален изказ имате? Пребивавам! за легло? "Пребивавайте" си в леглото, щом ви се харесва. Що намесвате, се чудя отмъстително и злобно отново "ръгащите ме"? Да не би да ви липсва тази сексуална трепет и близост, че май и завиждате?
За културен човек за какъвто претендирате претенциозно,би трябвало да не зачеквате прекалено лични и не противоестествени неща - има нещо странно в този ваш еснафски интерес-в предната разпра м/у нас, ви го казаха други, май ...

23.08 2014 в 15:03

http://www.youtube.com/watch?v=-FRvpsBL6Vs&feature=youtu.be

Karolev watch please

23.08 2014 в 12:56

За “Въпрос” – че това е въпрос с НЕповишена трудност! Цялата протестърска мафия с тъпани и вувузели цяло минало лято, а есента с вериги на Софуниверситет, втори път вериги на унив-та, окупация (мижава, поръчкова) на други универ-ти, окупация на Парламента, свирки, дудукане, жълти павета, ВСИЧКО ТОВА БЕ ДА ДОКАРАТ Боко Банкянски на власт. Като не успяха с тъпани и вувузели, в началото на 2014 наеха консултанти- дадоха ТъпингПойнт Съвет – ФИНАНСОВ КОЛАПС, схема от 1997г.
И почнаха протестърите – СИГНАЛ от 25 февр до Главпрокурор (подписан от НАГРАДЕНИЯ за това като служебен правосъден), после схема, изпълнявана от Главпрокурор – блокаж на БНБ чрез повдигане обвинение на подуправителя Банков надзор (явно отказал да им играе по СВИРКАТА). Атаки с/у КТБ по медии, циркове. Като и това не свърши работа, на 13 юни организираха “ювелирна акция” МВР Пикчърс – 3 патрулки, 1бус, 10-на полицаи с по 2 пищака. Йовчев и някакво прокурорче: “Ама ние за друго!!!”
И НАРОДА ИЗТРЕЩЯ – банкова ПАНИКА. От 13-20 юни от КТБ са изтеглени главно електронно 1.3 млрд лв (отишли в Булбанк 860млн, 250 млн Париба, Алфа, Асет и т.н.
После следва ПИБ... на ПИБ обаче БНБ даде подкрепа 1.3млд по чл. 33 Закон/БНБ.
КТБ и ПИБ обаче са епизод в цялата ПРЕСТЪПНА СХЕМА – ФИНАНСОВ КОЛАПС И ЗАГРАБВАНЕ спестяванията на българите. В БГ няма пари – всичко от социализЪма на бай Тошо е окрадено. Остават СПЕСТЯВАНИЯТА.
Затова Боко рИвеше – БАНКОВА ВАКАНЦИЯ и да идва Международния фонд, да дава 4-5 милиарда да има да арчим ... По поръка на Боко в БНБ на 25 юни Искров привиква всички банкери и връчва на бланка, изх. №, подпис и печат нареждане БАНКОВА ВАКАНЦИЯ –банкерите отказват. След Ваканцията следваше колапс на държавата, народът изтрещява, и на власт идват БГСпасителите, начело с Боко.
А сИга протестърите си имат Правителство - Близнака от с. Скравена, Хр. Иванов – правосъден и т.н. И сИга е на ред бугарите да докарат Боко Банкянски на власт!
Толкоз, Това е положението!

23.08 2014 в 11:30

Някой някоя ще обясни ли как и от къде Борисов знаеше за дестабилизацията на две банки, още преди това да се случи?

23.08 2014 в 09:56

Благодаря Станчева, дано и днешния бъде такъв!

И за протокола - не сте пребивавали с мен в едно легло за ми говорите с умалителни. Така може да се обращате към "ръгащите" ви събратя. ;)

22.08 2014 в 22:02

Мъко, верно си голема мъка! То бива идиотско изказване, то бива малоумни твърдения, ама чак пък толкоз не бива. Че и с авторитет изказани, един вид - голям експерт съм. А мислите - тотално скудоумие. Барем прочети мъничко литература, прочети, че да знаеш. Не че опонентката ти е "стока", ама мненията ти са повече от малоумни!

22.08 2014 в 12:14

Марулке,
На морална и цензурна полиция ли се изживяваш и ще ме дебнеш и ще изкачаш зад ъгъла за всяка моя по-пиперлива дума? Ами слаби ми са ангелите,бе моме... Намери си по-смислено занимание.
Великолепен, слънчев, цветен и усмихнат ден,мила!

22.08 2014 в 11:47

По аФтура уважаема, по аФтура ;)

Прекрасен ден!

22.08 2014 в 11:41

мъко черна злобна
как реши чумо недна, че е поръчков материалът ,като не си го прочел, бе идиот нещастен? да ти имам самомневието напикано...Ай сиктир!