Икеа ще изкупува свои мебели втора употреба

OFFNews 13 октомври 2020 в 21:29 5935 2

Шведският мебелен гигант Икеа (Ikea) съобщи днес, че ще предложи да изкупи обратно хиляди използвани мебели от марката в 27 държави. Целта е те да бъдат препродадени, рециклирани или дарени по обществени проекти, предаде Асошиейтед прес.

Така нареченият Черен петък на компанията ще продължи от 24 ноември до 3 декември и ще даде възможност нуждите на клиентите да бъдат задоволени по начини, които допринасят за кръговата икономика.

Кръгова икономика може да бъде постигната само чрез инвестиции и сътрудничество с клиенти, други фирми, местни общини и правителства, така че да можем да изкореним отпадъците и да създадем цикъл на поправяне, повторна употреба, обновяване и рециклиране, коментира Пиа Хайденмарк Кук, главен директор по устойчивостта в групата.

Всеки, продал мебел Икеа втора ръка, ще получи ваучер на стойност до 50 на сто от първоначалната цена, за да може да си купи нови стоки. Компанията не уточнява в какво състояние трябва да бъдат мебелите и дали трябва да са разглобени.

По-късно тази година Икеа ще отвори първия си магазин за употребявани мебели. Той ще бъде в търговски център, западно от Стокхолм.

Веригата има магазини в 40 държави (включително и в България) и 131 000 служители по света. Все още няма информация дали кампанията ще обхване и България.

/БТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

14.10 2020 в 01:31

Икея ще направи най-големият жест към човечеството, като изчезне.

15914

1

поп Дръвчо

13.10 2020 в 23:35

Да не са затворили олх-то?
 
X

Да помогнем на украинските деца!